Jučer je predstavljena koalicija HDZ-HSLS-HNS-HSU-a, nezavisnog vijećnika Dražena Kindermana i buduća zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić u Gradu Kutini.
Spomenuta koalicija se zalaže za izgradnju dječjeg vrtića, postepeno ukidanje prireza u četiri godine te niz drugih projekata. Svaki član koalicije daje vrijedan doprinos i stvara pozitivnu klimu za djecu, mlade, sportaše, mlade obitelji, poduzetnike, vinare, umirovljenike i sve ostale u našem gradu. Svaki član koalicije doprinosi istoj svojim idejama, ciljevima i perspektivom za boljitak naše Kutine.
Ispred HSLS-a koaliciju predvodi Davor Kljakić, dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine, dugogodišnji član HSLS-a koji se žustro zalaže za boljitak sugrađana. Davor je obiteljski čovjek koji svakodnevno radi posla putuje Zagreb – Kutina te je svjestan koliko je poboljšanje spomenute pruge od važnosti za sve građane Kutine.
HSLS se zalaže za:
nastavak sufinanciranja radnih bilježnica i školskog pribora te sufinanciranje udžbenika za osnovnu školu (ako RH prestane sa sufinanciranjem)
projektiranje i izgradnju pješačko-biciklističke staze od Kutine (kraj Petrokemije) do Banove Jaruge uz sufinanciranje iz EU fondova
proširenje pješačke staze od Kutine do Kutinske Slatine za bicikliste uz sufinanciranje iz EU fondova
otvaranje mikrobiološkog laboratorija u Kutini
dolazak većeg broja specijalista u Dom zdravlja
povećanje broja parkirališnih mjesta u samom gradu Kutini
Ova koalicija je nositeljica promjena i napretka grada Kutine i svih Kutinčanki i Kutinčana. Široko iskustvo svih uključenih, razne profesije, dob i spol jamac su uspjeha za bolju Kutinu.
U prethodne četiri godine učinili smo puno za naš grad, no znam kako možemo i više u iduće četiri godine. Svi zajedno za Kutinu!