S obzirom da Vlada Republike Hrvatske namjerava financirati udžbenike za svu osnovnoškolsku djecu na razini Republike Hrvatske, HSLS Kutina želi sve građane obavijestiti ovim putem o nastavku subvencioniranja naših učenika, osnovnoškolaca u Kutini.

Na ovaj način želimo jasno dati do znanja da Vladinu mjeru financiranja udžbenika želimo u Kutini i dodatno iskoristiti kako bismo našim građanima olakšali troškove školovanja djece.

Smatramo ovo ujedno i pozitivnom demografskom mjerom, koja je konkretan znak pozitivnih kretanja u odnosu na ranije negativne trendove.

Na inicijativu HSLS-a, u dogovoru s koalicijskim partnerima, u Proračunu Grada Kutine osiguran je iznos od 1,3 milijuna kuna za provođenje ove mjere. Učenici od 1-4 razreda dobiti će potvrdu u iznosu od 450 kn, a učenici od 5-8 razreda potvrdu u iznosu od 750 kn za kupnju radnih bilježnica i školskog pribora.

Svi roditelji osnovnoškolaca u Kutini, koji pohađaju neku od osnovnih škola na području Grada Kutine i imaju prebivalište na području Grada Kutine, u razdoblju od 01.07.2019. do 15.07.2019. godine u Odjelu za društvene djelatnosti u Gradu Kutini mogu preuzeti potvrdu kojom se ostvaruje pravo na sufinanciranje radnih bilježnica i školskog pribora.

Ovim sufinanciranjem nastavljamo pomagati svim roditeljima svih osnovnoškolaca u Kutini kako smo i obećali u predizbornom programu.