HSLS Kutina osnovan je 17.03.1990. godine te je u petak 17.03.2017. godine proslavio 27. godišnjicu osnivanja prigodnim druženjem svojih članova i simpatizera. Tim povodom održana je i konferencija za novinare na kojoj je predsjednik HSLS-a Kutina Davor Kljakić predstavio 27. godina djelovanja HSLS-a u Kutini.

Kljakić je rekao kako je 27. godina političkog djelovanja u Kutini svih naših članova i ljudi okupljenih oko HSLS-a ostavilo dubok trag u Kutini i to svojim projektima, idejama i društvenim angažmanom. Gotovo da nema niti jednog projekta ili uspjeha u razvoju i izgradnji Kutine unazad tih 27. godina da u njima nije sudjelovao HSLS.

Samostalno ili s našim koalicijskim partnerima radili smo tih 27. godina na izgrdanji Kutine s ciljem da naš grad postane  i ostane mjesto ugodno za život.

Pred HSLS-om su danas izazovi jednako teški poput onih s početka rada ogranka te smo već sutra spremni preuzeti odgovornost za dobrobit svih građana Kutine.

Teška vremena koja obilježava odlazak mladih i nezaposlenost traže odgovorno političko ponašanje i donošenje dugoročno korisnih odluka.

HSLS i danas ima potencijal, ljude i ideje odnosno snagu i znanje da se upusti u borbu za bolje sutra i sretniju Kutinu.

Na ovaj za nas i našu stranku važan dan u kojem slavimo 27. obljetnicu osnutka liberala u Kutini želimo vam pokazati našu snagu i nadu koju HSLS nudi građanima, stranku kojoj su građani ispred politike i osobnih ciljeva pojedinaca, stranku koja u Kutini nudi bolje sutra uz rad, odricanje ali i zajedništvo.

Hsls je u Kutini uvijek bila stranka koja je okupljala ljude s progresivnim idejama, svjesni trenutka sadašnjosti i potreba budućnosti.

Budućnost HSLS-a u Kutini su mladi okupljeni u mladim hrvatskim liberalima te ovim putem pozivamo sve mlade da se uključe u rad te svojim idejama i radom pomognu Kutinu učiniti gradom iz kojega mladi neće odlaziti.

I na kraju želimo poručiti da smo spremni preuzeti odgovornost poslije lokalnih izbora te ćemo se boriti za ostvarivanje gospodarske stabilnosti grada Kutine, zapošljavanje mladih i zaustavljanje loših trendova.