Ususret 29. godina od osnutka HSLS-a u Kutini, želimo kratko zahvaliti svim našim simpatizerima, članovima, prijateljima stranke, ali i sugrađanima na podršci svih ovih godina. Iza nas je gotovo tri desetljeća rada na izgradnji bolje Kutine, a pravi posao nas tek očekuje.

HSLS je bio i ostao stranka koja donosi ideje i predlaže konkretne projekte u suradnji s građanima, osluškujući građane i njihove probleme, pitanja i zamjerke.

I kad se postavi pitanje na što smo ponosi, uvijek kažemo, na vas, naše članove i sugrađane, na Kutinu i kutinčane s kojima smo skupa prošli teška i turbulentna vremena 90-tih, Domovinski rat, stvaranje Hrvatske, a nakon toga mnoge projekte u našem gradu u kojima su članovi HSLS-a sudjelovali, koje su politički “izgurali”, a koji su promijenili Kutinu.

Koliko god postoji problema i izazova, treba podsjetiti da je HSLS kao dionik više saziva gradskih vlasti od 90-tih do danas mnogo toga i učinio za naš grad.

Danas imamo uređen centar grada, obnovljen i rekonstruiran najveći dio Kolodvorske ulice, novi autobusni kolodvor, novu gradsku tržnicu, novi trg, današnja vizura Kutine u većoj je mjeri nastala tijekom vođenja grada od strane članova naše stranke. Nove tribine na nogometnom stadionu, umjetna trava, noćna rasvjeta, obnovljeno krovište Sportskog centra, dio je i našeg truda i ulaganja u sport i zdravlje građana.

HSLS je svojom upornošću i skupa s partnerima danas omogućio bolje uvjete školovanja za osnovnoškolce, subvenciju udžbenika, sutra i školskog pribora, jeftinije obroke, skupa s našim partnerima zalažemo se za pojačanu socijalnu osjetljivost, poticanje gospodarstva, jačanje ravnomjernog razvoja naših naselja.

Na koncu pred HSLS-om je i vrijeme kada smo suočeni s novim okolnostima i izazovima, prije svega tu je trend iseljavanja, koji se može zaustaviti prije svega povećanim standardom kroz otvaranje novih radnih mjesta i stvaranja poticajnog okruženja za investicije.

Sljedeće godine očekuje nas punih 30 godina djelovanja u Kutini. HSLS-ove članice i članovi imaju iste želje kao i naši sugrađani, razvijeniju Kutinu, pad nezaposlenosti, grad kojim se njegovi stanovnici ponose i iz kojega ne odlaze. Ostvarivanje tih ciljeva iziskuje napor svih nas, svih građana, svih političkih stranaka i partnera i HSLS će u tim nastojanjima biti i nadalje motor pokretač, pozitivna snaga i ljudsko lice lokalne politike u Kutini.