Poštovani sugrađani, s ponosom uoči nadolazećih Božićnih blagdana, želimo Vam priopćiti radosnu vijest, od sljedeće godine SVI UČENICI OSNOVNIH ŠKOLA u gradu Kutini dobiti će besplatne udžbenike.

HSLS je kao stranka za svoj smjer djelovanja postavio nekoliko programskih ciljeva za poboljšanje života naših sugrađana, koji  su bili i uvjet za odabir koalicijskih partnera. Jedan od tih uvjeta bio je i postizanje uvjeta i realizacija naše želje da Grad Kutina svim osnovnoškolcima osigura besplatne udžbenike.

S radošću Vas ovim putem izvještavamo kako će se od sljedeće godine ovaj cilj i realizirati u punom obimu.

Ovim potezom želimo olakšati roditeljima školovanje djece, te smanjiti trošak nabavke udžbenika, a time i stvoriti uvjete za barem maleni korak u poboljšanju standarda življenja u našem gradu.

Udžbenike svojim školarcima subvencioniraju mnogi gradovi i opoćine u Hrvatskoj, od kojih neki manji i siromašniji od Kutine, te razloga da tako ne bude i kod nas, nema.

Unatoč krizi i mnogim poteškoćama, koje smo zatekli kod preuzimanja odgovornosti za Grad Kutinu, našli smo načina ovu mjeru HSLS-a provesti u djelo.

Srdačno vaš HSLS Kutina