HSLS Kutina ovih dana napustila je naša članica i bivša predsjednica stranke, Biserka Stojić. Razlozi njenog napuštanja stranke su osobno nezadovoljstvo prema njenim riječima, no stvarnost je sasvim drugačija i o tome se HSLS jasno želi odrediti u ovom priopćenju.

Gospođa Biserka Stojić izložena je raznim pritiscima od strane aktualnog gradonačelnika Kutine i izvršne SDP-ove vlasti već duže vremena, kao i još neki naši članovi koji su bili i u ranijem periodu skloni ideji pregovora i osobnih dogovora s aktualnim SDP-ovim gradonačelnikom. Mi kao stranka kategorički smo protiv političke trgovine, promicanja osobnih interesa pojedinaca, te vođenja samostalnih politika koje su suprostavljanje načelima stranke.

Želimo biti prije svega odgovorni prema sgrađanima Kutine, nakon toga prema svojim biračima, simpatizerima i članovima i nećemo u svojim redovima dopuštati nikakav rad i djelovanje koje ne ide u smjeru političke borbe za interes građana i zajednice.

Gradonačelnik Kutine prema našoj stranci pokazuje javno netrepeljjivost, pribjegava nedemokratskim i neprimjerenim načinima političke borbe, podmetanja, a u nekim postupcima vidljive su i naznake političke trgovine, kroz podržavanje osobnih ciljeva nekih pojedinaca unutar stranke. Takvim pojedincima u HSLS-u nije mjesto.

Kako smo obaviješteni gospođa Biserka Stojić, nakon izlaska iz stranke, odlučila je aktivirati svoj mandat gradske vijećnice, te je na taj način pokazala političku i moralnu neodgovornost, ne samo prema stranci koju je i sama vodila, zadobivši povjerenje članova, već prema biračima i građanima.

Izražavamo duboko žaljenje zbog ovakvih, krajnje netransparentnih i po uvjerenju mnogih građana, duboko neetičnih postupaka osoba koje sudjeluju u političkom radu. Ograđujemo se od postupaka naše dojučerašnje članice, te možemo kazati samo jedno; HSLS će nastaviti raditi u korist, a ne na štetu građana Kutine, po svaku cijenu eliminirati ćemo svaki pokušaj političke trgovine i kupovine vijećnika, koju čini aktualna vlast na čelu s gradonačelnikom, kroz novčane dotacije udrugama, zapošljavanje u javnom sektoru i treće načine.

HSLS će ostati dosljedan kao socijalno osjetljiva stranka u kojoj ima mjesta samo za čestite i poštene ljude, oni kojima se takvo razmišljanje ne sviđa, mjesta u HSLS-u više neće biti, slobodni su izabrati stranu koja je sklona političkoj trgovini, manipulacijama, pritiscima, ucjenama i nepotizmu kao političkom izričaju i načinu vođenja zajednice. HSLS nije i neće biti stranka u kojoj će se uvijek iznova ponavljati iste greške, želimo čistu stranku, bez mrlja i afera, reformu činimo prvo unutar nas samih, a onda i dalje, a ne kao neki, a za ovakve postupke poput ovog, naše bivše članice, vrijeme će pokazati koliko su pogrešni, a građani to pokazati na izborima.

HSLS Kutina