Sve glasnije priče o „racionalizaciji“ i „štednji“, koje dnevno plasira kutinska politička vlast i lider SDP-a, gradonačelnik Kutine, smatramo predizbornim pokušajima nastavka obmanjivanja građana Kutine.

HSLS je prije dosta vremena već posve argumentirano, precizno i potkrepljeno dokumentacijom, pokazao kako „štedi“ SDP-ova vlast i gradonačelnik, pa ćemo ovim putem podsjetiti još jednom naše sugrađane kako to gradonačelnik Kutine radi na uštedama.

Troškovi za zaposlene u gradskoj upravi i ustanovama u mandatu gradonačelnika od 2013. – 2017. godine porasli su za najmanje 3 milijuna kuna.

Troškovi nepotrebno novozaposlenih u Eko Moslavini kreću se oko 4 milijuna kuna, iako zapošljavanja još uvijek traju.

Troškovi za plaću nepotrebnog profesionalnog zamjenika gradonačelnika dosegnuli su 1 milijun kuna.

Troškovi za zapošljavanje SDP-ovog kadra u Komunalnim servisima Kutina (stručnjak za marketing) iznose oko 250 tisuća kuna.

Troškovi za reprezentacij narasli su u 2015. godini s planiranih 100 tisuća kuna na 150 tisuća kuna, a u 2016. godini s planiranih 150 tisuća kuna, na 200 tisuća kuna.

Za časopis Kutina naš grad, prema procjeni izdvojeno je oko 120 tisuća kuna, prema sadržaju časopisa posve je vidljivo kako se radi o promotivnom listu gradonačelnika Kutine i SDP-a, te vladajuće koalicije.

S druge strane prihod u proračunu narastao je zbog povećanja komunalne naknade za 20%, tijekom razdoblja od 2,5 godine za nevjerojatnih 7,5 milijuna kuna, a također su prikupljeni novci za komunalni doprinos u tri godine od skoro 10 milijuna kuna (legalizacija objekata).

Toliko o pričama kako se štedi i kako se provodi „racionalizacija“, brojke govore same po sebi dovoljno da demantiraju javne objave i hvalospjeve gradonačelnika Kutine, ali i cijele vladajuće koalicije tijekom dosadašnjeg mandata, a koji se bliži svome kraju.