HSLS KUTINA ČESTITA VAM DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

 

HSLS Kutina svim članovima, sipmatizerima, građankama i građanima Kutine čestita Dan državnosti! 25. lipnja 1991. na ovaj dan Hrvatski je sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Time je Hrvatska postala suverena i samostalna država izvan okvira dotadašnje Jugoslovenske federacije.

Samostalnost jedne zemlje ne ovisi samo o nekoj povelji, odluci i pravnom dokumentu, već i nizu socioloških, političkih, gospodarskih i drugih obilježja kojom određen narod iskazuje svoj stav, odluke i slično neovisno od nekog šireg pravnog i društvenog okvira..samostalno i odlukom većine.

Danas, kao i na dan donošenja povijesne odluke Hrvatskog sabora, državnost, neovisnost i sve pozitivne posljedice takve odluke po narod u granicama Države Hrvatske, moramo braniti, čuvati i raditi na unaprijeđenju pozitivnih kretanja i jačanja vlastite Države, baš kao i u trenutku donošenja takve odluke.

Vremena su povijesno i svakako drugačije teška, u nekim novim okolnostima i izazovima poput onih, davne 1991. godine.

Stoga HSLS koristi priliku ne samo da svima čestita ovaj dan i praznik, već i da prakticiramo temeljene vrijednosti koje on označava u korist svakog pojedinca u našem gradu i državi.