HSLS Kutina pozdravlja današnju najavu gradonačelnika Kutine o tome kako će već ove godine Grad Kutina osigurati besplatne udžbenike za polaznike prvog razreda kutinskih osnovnih škola. Vaučer za besplatne udžbenike za prvi razred osnovne škole roditelji će moći podići već 3. srpnja kod gospođe Renate Vlahek u gradskoj upravi u Kutini.

S posebnim zadovoljstvom ističemo da je ovo pobjeda HSLS-ova nastojanja da se pomogne roditeljima i olakšaju troškovi, budući je projekt besplatnih učenika HSLS-ova ideja, te smo se za ovakvo rješenje borili političkim amandmanima i na Gradskim vijećima zadnje tri godine.

Konačni cilj HSLS-a jest ostvarenje besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce tijekom novog mandata sadašnje lokalne vlasti. Kroz predizbornu kampanju HSLS je dogovorio sa svojim koalicijskim partnerima realizaciju ovog projekta kao jedan od uvjeta suradnje, a što se od danas počelo i ostvarivati.

Na žalost u okvirima sadašnjeg proračuna ovu jesen besplatne će učenike dobiti naši prvačići, no HSLS će sa svojim partnerima i suradnicima ubrzano nastaviti raditi na tome da se ovaj naš projekt ostvari u punom obimu.

U ovim teškim vremenima smatramo svaka je pomoć dobrodošla,  a olakšanje kućnog proračuna barem za roditelje djece koja kreću u školske klupe na jesen, biti će vjerujemo znatno.

Izuzetno smo ponosni i kao Vaši sugrađani i članovi HSLS-a Kutina, na početak realizacije našeg konačnog cilja, besplatnih udžbenika za sve kutinske osnovnoškolce.

Vaš HSLS Kutina