Nakon najnovijeg prijedloga kojim Vlada Republike Hrvatske namjerava financirati udžbenike za svu osnovnoškolsku djecu na razini Države, HSLS Kutina želi sve građane obavijestiti ovim putem o nastavku subvencioniranja naših učenika, osnovnoškolaca u Kutini.

Budući  su sredstva namjenjena realizaciji našeg programa sufinanciranja udžbenika za kutinske osnovnoškolce planirana u proračunu, preumjeriti ćemo ih u sufinanciranje kupovine radnih bilježnica i školskog pribora za naše školarce.

Na ovaj način želimo jasno dati do znanja da Vladinu mjeru financiranja udžbenika želimo u Kutini i dodatno iskoristiti kako bismo našim građanima olakšali troškove školovanja djece.

Smatramo ovo ujedno i pozitivnom demografskom mjerom, koja je konkretan znak pozitivnih kretanja u odnosu na ranije negativne trendove.

Uz besplatne udžbenike osigurane na razini Republike Hrvatske, nastojati ćemo sufinanciranjem nabavke radnih bilježnica i školskog pribora u Kutini olakšati školovanje djece i roditeljima smanjiti troškove školovanja.

Dakle novac namjenjen sufinanciranju naših školaraca, nećemo raspodijeliti unutar proračuna, već pojačati Vladinu mjeru i na razini Kutine ostvariti nešto što ranijih godina mnogi nisu mogli ni pretpostaviti.

HSLS će nastojati s koalicijskim partnerima tražiti i nadalje načine kako pomoći roditeljima kod školovanja djece i stvoriti što bolje uvjete za ostanak građana u Kutini.