Poštovani,

Iza nas je 24. održanih sjednica Gradskoga vijeća Grada Kutine, na kojima smo donijeli mnoge odluke u korist našeg grada i naših sugrađana! Neke su odluke bile teške i ne tako popularne, ali morale su se donijeti.

Pojedine odluke su na izravnom tragu ispunjavanja našeg predizbornog programa koalicije, koju je vodio moto, Gospodarska obnova!

Nastavili smo s projektima u kontinuitetu, dovršili obnovu zgrade zvane „Kockica“ koja je postala poduzetnički inkubator i koja je sada mjesto novih ideja i poslovnih izazova, kroz start up tvrtke koje su pronašle dom u novouređenoj zgradi.

Pošto je vlada Republike Hrvatske osigurala udžbenike za sve učenike osnovnih škola za školsku godinu 2019/2020, mi smo realizirali predizborno obećanje, i subvencionirali nabavu radnih bilježnica i školskog pribora za naše osnovnoškolce, te nastavili s energetskom obnovom vrtića i škola. Želimo ulagati i podići zdravstveni standard za naše građane, brinuti o našim umirovljenicima, kojima od prošle godine isplaćujemo i božićnicu, i nikada ne zaboraviti naše branitelje, bez kojih ne bi bilo samostalne, neovisne, suverene, nam Hrvatske.

No, sve je to tek maleni korak, bez otvaranja novih radnih mjesta u realnom sektoru nema dugoročnog razvoja, za što se ova pobjednička koalicija grčevito bori.

Naš cilj je, vidjeti u dogledno vrijeme nove pogone i investicije u Industrijsko-logističkoj zoni pored buduće kutinske obilaznice, mjesto pristupačno i interesantno investitorima iz zemlje i inozemstva. Želimo Kutinu koja će biti poželjno mjesto za ulaganje, te dom novim gospodarskim subjektima.

Ponekad je dovoljno razmijeniti iskustva s onima koji imaju uspješna rješenja i dobre rezultate u svom okruženju, savjetovati se i primjenjivati već isprobane recepte, kako privući u svoju sredinu investicije, novac, ulaganja i stvoriti dodanu vrijednost kroz otvaranje novih tvrtki i radnih mjesta.

Kutina je na tom putu i ustrajati ćemo u otvorenosti prema novim idejama, razmjeni iskustava s prijateljima iz drugih gradova, županija, pa i prijateljskih zemalja!

Ponekad treba poslušati savjet onih koji prednjače u realizaciji boljeg života u svojim mjestima, a i sami podijeliti naša iskustva s drugima.

To je način na koji možemo ostvariti svoje ciljeve i ispuniti ono što građani od nas očekuju. A očekivanja građana su jednostavna, bolji život, radna mjesta, uređeniji grad, bolje mjesto za život!

Na ovoj svečanoj sjednici i ovom prigodom, želim se osvrnuti i na rad Gradskog vijeća danas koje bilježi pozitivni pomak u smislu kompromisa, uvažavanja različitih stavova, kako osobnih, tako i političkih, te sve više konstruktivne rasprave, a u konačnici imamo niz odluka donesenih jednoglasno ili velikom većinom!

Ponosim se zbog takvog napretka u radu Gradskoga vijeća i to je znak političke tolerancije i suradnje u korist građana, bez obzira na našu političku pripadnost i različitost!

Razlike su prirodno stanje, ali zajednički interes mora biti isti, bolja Kutina za sve naše građane!

Zajedništvo nas je dovelo do pobjede u teškim vremenima Domovinskog rata, a čvrsto sam uvjeren kako nas zajedništvo može dovesti i do još boljih rezultata u gospodarstvu, te društvu općenito!

Pred nama je težak rad, na zaustavljanju iseljavanja, poboljšanju standarda života i stvaranju preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, prijateljskog okruženja za investitore, boljih uvjeta za školovanje.

Kako bi se sve ovo postiglo, dragi prijatelji, nije dovoljan jedan mandat, nije dovoljno ograničiti planove i projekcije u okvir od dvije, četiri, ili 6 godina!

Nama je potrebno dugoročno planiranje, te uporan i dosljedan rad na realizaciji projekata važnih za naše sugrađane, a koji neće biti zaustavljeni izbornim ciklusima, ili političkim ideologijama…

Vjerujem i vidim, radeći od izbora sa svojim suradnicima, prijateljima, gradonačelnikom, da volja za takvim razmišljanjem postoji, da postoji svijest o našoj kolektivnoj odgovornosti pred našim susjedima, sugrađanima, budućim naraštajima!

Želim podijeliti sa svima Vama danas, prigodom ovog svečanog trenutka kada obilježavamo 763. obljetnicu prvog pisanog spomena imena Kutina i 10. studenog, Dan grada Kutine, svoje osobno uvjerenje u dolazak boljih vremena za naš grad i cijelu Hrvatsku!

Za to je potrebno raditi u zajedništvu i međusobnom uvažavanju.

U sljedećim godinama čekaju nas još mnoge teške odluke, uvijek su moguće i pogreške, no konačni ishod mora biti i biti će, gospodarska obnova našeg Grada i izgradnja Kutine kao mjesta istinski poželjnog za život.

Nema alternative osim rada, nema rezultata bez provedbe riječi u djela.

Predizborna se obećanja mogu uvijek olako izreći, ali ih treba i realizirati!

Želimo našim sugrađanima povratiti povjerenje na način da naša djela u konačnici govore umjesto nas.

Siguran sam da ćemo već sljedeće godine, ovdje u isto vrijeme, moći svima vama prezentirati nove projekte i konkretne rezultate od interesa i koristi svih građana naše Kutine!

Dragi moji sugrađani, čestitam Vam 10. studeni, Dan grada Kutine!