GRAĐANI NEGODUJU ZBOG GAŠENJA JAVNE RASVJETE, HSLS PORUČUJE; UKOLIKO NAM DATE POVJERENJE NA SLJEDEĆIM IZBORIMA, NEĆETE VIŠE ŽIVJETI U MRAKU

 

HSLS Kutina želi skrenuti pozornost javnosti, kako se u komunikaciji s našim sipmatizerima, ali i ostalim građanima kutinskih prigradskih naselja, sve više građana žali na redukciju javne rasvjete odnosno gašenje ulične rasvjete iza 23 sata.

Građani su ogorčeni, jer tim potezom umjesto štednje, gradonačelnik i gradska vlast ugrožavaju živote mještana naselja u kojima ne postoje nogostupi, a povećava se i mogućnost

HSLS također upozorava da je ovu odluku kao i mnoge druge sporne odluke donio očito gradonačelnik Kutine i njegova izvršna vlast, bez rasparave na gradskom vijeću odnosno samostalno i time smanjio kvalitetu života građana, a na ime štednje. Prostora za uštede ima mnogo, počevši od racionalizacije u javnim tvrtkama i ustanovama, gdje je zaposleno na desetke osoba političkim putem i nepotrebnih putovanja gradonačelnika i njemu podobnih ljudi, kao i ukidanja ostalih nepotrebnih troškova.

Ukazujemo i na činjenicu da se  povećanjem komunalne naknade u visini od 20% u proračunu na godišnjoj razini dodatno slijeva oko 3 milijuna kuna, te se odavno taj novac mogao upotrijebiti za povećanje kvalitete života građana i ravnomjerni razvoj grada i prigradskih naselja, a ne umjesto toga mještanima mnogih sela gasiti rasvjetu iza 23 sata.

Pozivamo gradonačelnika Kutine da smjesta ukine svoju osobnu odluku i građanima ne uskraćuje javnu rasvjetu tijekom noći ugorožavajući njihove živote i dovodeći ih u probleme.

Građani Kutine, ukoliko na sljedećim lokalnim izborima svoj glas date HSLS-u, jamčimo vam da nećete više kao u slučaju vladavine SDP-a i njegovog gradonačelnika živjeti u mraku.