HSLS Kutina upozorava javnost kako će poduzeti sve moguće pravne i Zakonske mjere, da se zaustavi teror gradonačelnika Kutine prema našoj stranci, omalovažavanje naših čanova, politički pritisci, osobna nagovaranja da se napusti članstvo i ucjene, prijetnje i slično.

Iza osobnih prijetnji i mnogih smjena, ucjena i zastrašivanja naših članova, stoji aktualna gradska vlast i osobno gradonačelnik Kutine (SDP), koji svojim postupcima i ponašanjem, krši čak i Ustav RH, te koristi svoj položaj, kako bi provodio dvostruke kriterije, osobne pritiske i politički progon naših članova, ne bi li destabilizirao našu stranku, te proveo svoj plan medijske blokade i ušutkao sve one snage u društvu koje upozoravaju na nedemokratsko ponašanje njega i njegove interesne skupine koju naziva „gradskom političkom vlašću“.

Gradonačelnik Kutine svojim radom i djelovanjem protiv interesa građana Kutine, pokazuje da koristi svoju poziciju prvog čovjeka Kutine, kako bi osim trgovine utjecajem, političkog pogodovanja, vršio progon političkih snaga u gradu koje ukazuju na njegove propuste i protuzakonita djelovanja.

Gradonačelnik Kutine, čovjek je koji je u svrhu svog osobnog plitičkog interesa u cijelosti instrumentalizirao instituciju Gradskog vijeća, a članove HSLS-a Kutina progoni, ucjenjuje i na njih vrši pritisak već pune tri godine, pokušavajući zaustaviti politički pluralizam i slobodu govora, te višestranačje u Kutini.

Gradonačelnik Kutine ponaša se protuustavno, te umjesto da vrši svoju Zakonom reguliranu funkciju, predstavlja samo jednu političku opciju i svoj osobni interes, mišljenja je HSLS.

Gradonačelnik Kutine (SDP) nanio je nemjerljivu materijalnu štetu gradu Kutini i njegovom ugledu, na što HSLS upozorava već duže vrijeme.

HSLS će zbog progona svojih članova, političkih pritisaka, te mnogobrojnih nezakonitih radnji iza kojih stoji lokalna vlast i aktualni gradonačenik, ukoliko se nastavi takvo ponašanje gradonačelnika Kutine, zbog pritisaka koji se provode prema našim članovima i ujedno kršenja članka 14. i članka 20. Ustava RH poduzeti sve moguće pravne i Zakonske radnje.

HSLS je u Kutini stranka i politička snaga koja se zalaže za slobodu govora, ravnopravnost i iste kriterije političkog djelovanja prema svim građanima, a što opstruira i sprečava aktualna vlast i prvi čovjek Kutine, koristeći svoju političku poziciju za osobnu osvetu, javni progon, političke smjene i teror nad pojedincima i pravnim osobama koje ukazuju na njegove štetne i PROTUZAKONITE POTEZE I DJELOVANJE.