Uvidom svakoga pojedinca u sadržaj gradskog portala www.kutina.hr, ali i političkog magazina Kutina naš grad, može se neosporno zaključtiti kako se radi o političkoj promociji gradonačelnika Kutine i njegova SDP-a.

HSLS upozorava kako aktualni gradonačelnik koristi gradski novac, novac poreznih obveznika, kako bi se o trošak građana promovirao, iznosio neistine, obmanjivao javnost i stjecao političku prednost. Tijekom izborne šutnje i na sam dan izbora u nedjelju u Kutini se dijelio građanima magazin Kutina naš grad, isključivi promotivni magazin SDP-a i gradonačelnika Kutine, te vladajuće koalicije.

U magazinu tiskanom našim novcem, a koji je tiskan osobnom odlukom gradonačelnika, bez javne rasprave, bez obavještenja javnosti, iznose samo i jedino politički stavovi SDP-a i gradonačelnika, frizirani i namjenski članci kojima se veliča rad SDP-a i gradonačelnika, te izbjegava bilo kakav kritički ili realni pristup.

U tom magazinu plaćenom našim novcem, novcem građana, a čiji je treći broj podjeljen tijekom izborne šutnje, nalazi se odmah na prvoj stranici veliki izborni oglas SDP-ove koalicije Hrvatska raste, niti jedna druga politička opcija, niti je kontaktirana, niti je imala prilike oglašavati se u tom magazinu, a urednica je također članica SDP-a, što bi pametnome trebalo biti dosta.

HSLS je mišljenja kako gradonačelnik evidentno zloupotrebljava svoj položaj i instituciju gradonačelnika, mogućnost odlučivanja o nenamjenskom trošenju dijela novca kako bi sebi priskrbio medijski prostor, na račun građana i tako sebi plaćao gradskim novcem svoj marketing. Dok gradonačelnik Kutine neometano koristi za svoju promidžbu sve moguće gradske resurse koji su mu dostupni, gradski novac, medije, te vrši blokadu istih prema političkim oponentima, sve ostale političke stranke, ali i građani koji nosu istomišljenici, ili birači SDP-a i gradonačelnika nemaju tu mogućnost i ne mogu koristiti medijski prostor.

Ovakvo ponašanje kutinskog gradonačelnika i dijela vladajuće koalicije prisutno je od početka njihova mandata, a posljednjim potezima gradonačelnik je utjecao i na rezultat izbora, te sebi i svojoj političkoj opciji stvorio na nezakonit i netransparentan način prednost.