Zabrinjavajući rezultati Državne revizije, prve nakon 2013. godine ponukali su HSLS na reakciju. Naime između ostalog revizija je utvrdila kako su se mimo pravnih akata i Zakona, isplaćivali stalni dodaci na plaće jednom broju djelatnika Gradske uprave. Ovakva zloporaba javnog novca građana Kutine, poreznih obveznika za svaku je osudu.

Na prošloj, 16. sjednici Gradskog Vijeća Grada Kutine, vijećnica HSLS-a, Ana Balaško zatražila je povodom nalaza revizije od gradonačelnika Kutine da pismeno dostavi odgovor koji bi sadržavao i informacije koje su osobe primale zakonom nedopuštene stalne naknade na plaću, u koju svrhu i koliko je na taj način novca utrošeno.

Napominjemo kako se nalaz revizije odnosi na razdoblje tijekom 2017. godine.

Predsjednik HSLS-a i predsjednik Gradskog Vijeća Grada Kutine Davor Kljakić zaključio je kako se ne može jednostavno prijeći preko ovakvih pojava koje nisu sukladne Zakonu. HSLS je stava da šteta počinjena po građane i Grad Kutinu nesavjesnim postupanjem djelatnika gradske Uprave, ili bilo koje odgovorne osobe, ne može zastrajeti, ignorirati se i treba ovakve pojave procesuirati i utvrditi o kojim se ljudima radi, tko je odgovoran za nastali problem i spriječiti ovakve pojave!

U bivšem sazivu gradske vlasti, kazao je Kljakić i na 16. sjednici G.V.-a, utvrđene su mnoge nepravilnosti u poslovanju Grada i to nedvojbeno nalazom nadležnih Državnih tijela, preko toga se  ne može priječi stavom kako “treba zaboraviti što je bilo”.

Predsjednik Vijeća i HSLS-a bio je oštar, te ukazao da ignoriranje ovakvih pojava i nedjelovanje šalje poruku građanima “tko je jamio, jamio je”, te  ruši ugled i povjerenje u javnu upravu i ljude koji vode grad.

HSLS neće dopustiti da se nastavi s lošom praksom i netransparentnim načinom vođenja grada, kakvu smo imali prigode vidjeti prije izbora. Vijećnici HSLS-a, te čitava stranka uložiti će napore da se rasčisti ovaj događaj i utvrdi tko je odgovoran za negativnosti utvrđene nalazom Državne revizije i u tome ćemo ustrajati.