HSLS KUTINA HITNO TRAŽI SMJENU DIREKTORA EKO MOSLAVINE

 

 

HSLS Kutina smatra da direktora Eko Moslavine d.o.o. hitno treba smjeniti iz više razloga:

 

  1. Potvrđena je optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Sisku protiv direktora Eko Moslavine. Sudbeno vijeće Općinskog suda u Sisku je u lipnju 2015. u kaznenom predmetu protiv direktora Eko Moslavine d.o.o. potvrdilo optužnicu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku zbog kaznenog djela zlostavljanja na radu iz članka 133. stavka 1. Kaznenog Zakona.

Uz to protiv direktora Eko Moslavine vodi se još jedan postupak te je podignuta kaznena prijava za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti iz članka 291. stavak 1. Kaznenog Zakona Republike Hrvatske.

 

HSLS Kutina ukazuje institucijama na slučaj iz Vukovara:

 

Početkom rujna 2013. bivši vukovarski gradonačelnik, SDP-ovac nepravomoćno je osuđen na godinu dana i četiri mjeseca zatvora zbog podmićivanja dvoje vijećnika izabranih s HDZ-ove liste, M.B. i R.Đ.

 

  1. Slična situacija zlouporabe položaja i ovlasti odvija se u Kutini zapošljavanjem političkih podobnika u tvrtki Eko Moslavina, kako bi se osigurala većina glasova u gradskom vijeću grada Kutine, gdje je od dolaska novog direktora zaposleno ukupno 17 djelatnika što predstavlja velike troškove za tvrtku u visini oko 1,5 milijuna kuna.

 

Nakon natpisa o podignutoj optužnici  po skoro svim medijima tijekom lipnja 2015. gradonačelnik Kutine je komentirao da je to privatni spor između dvije osobe u konfliktu, no ponavljamo da gradonačelnik Kutine namjerno pokušava banalizirati cijeli slučaj, no to što on tvrdi ni približno nije tako.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je podiglo optužnicu protiv direktora komunalnog poduzeća, a Općinski sud ju je potvrdio, dakle RH tuži direktora komunalnog poduzeća, a ne bivša radnica te tvrtke, tako da to nikako nije privatna stvar između dvije osobe u konfliktu.

 

Od dolaska direktora Eko Moslavine d.o.o. do danas je više puta promijenjena sistematizacija te je zaposleno 17 osoba, a samim time zapošljavanje ni izdaleka nije gotovo, čime je tvrtki nanesena višemilijunska šteta.

 

  1. Razlog je punjenje gradskog odlagališta otpada grada Kutine dovozom otpada iz Rosulja, Makarske, a sada se najavljuje kupovanje smeća i iz Samobora, a sve se to radi da bi se pokrili troškovi 17 novozaposlenih, čime se zatrpava odlagalište otpada grada Kutine za koju svi građani plaćaju naknadu za sanaciju iste.

 

  1. Pored svega toga podnesene su tužbe troje djelatnika koji su dobili otkaz ugovora o radu, te se vodi 5 radnopravnih sporova protiv tvrtke Eko Moslavina, te ako tvrtka izgubi radnopravne sporove trebati će platiti više stotina tisuća kuna radnicima za nastalu štetu, a istovremeno direktor ne bi snosio posljedice jer se zaštitio putem ugovora o radu kroz plaćanje osiguranja od posljedica donošenja krivih odluka.

 

Nevjerojatno zvuči činjenica da se kao glavni cilj poslovanja tvrtke Eko Moslavina ističe punjenje odlagališta otpada grada Kutine.

Nažalost, ono što direktor Eko Moslavine naziva odličnom poslovnom prilikom zapravo je samo još jedan dokaz potpune bahatosti i nesposobnosti direktora komunalnog društva.

 

Zbog nemjerljive štete koju je svojim radom nanio gradu Kutini i tvrtki Eko Moslavina d.o.o. HSLS Kutina traži od skupštine tvrtke Eko Moslavina d.o.o. da direktora Eko Moslavine d.o.o. hitno smjeni jer je tvrtki napravio veliku materijalnu štetu i uništio njezin ugled.

 

Isto tako hitno tražimo od svih institucija pravne države da utvrde što se dešava u tvrtki Eko Moslavina d.o.o. i poduzmu odgovarajuće pravne korake.