HSLS Kutina ogorčen je priopćenjem gradonačelnika Kutine, Andrije Rudića u kojemu najavljuje ponovno paljenje javne rasvjete, koju je mjesecima gasio po svojoj odluci kutinskim prigradskim naseljima.

Tijekom zimskog perioda, time je gradonačelnik Kutine, ugrozio sigurnost građana, doveo ih u opasnost u prometu te im smanjio kvalitetu života.

HSLS Kutina upozoravao je na prethodnim gradskim vijećima i tražio ponovno uključenje javne rasvjete, jer mjere štednje Andrija Rudić i njegova administracija mogli su provesti na mnoge druge načine, ne ugrožavajući sigurnost građana.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine još 30. studenog 2016. godine Davor Kljakić je postavio vrlo jasno pitanje vezano uz gašenje ulične rasvjete u prigradskim naseljima:  „Pitanje se odnosilo na gašenje javne rasvjete u mjesnim odborima i prigradskim naseljima nakon 23:00 sata čime se ugrožava sigurnost dijela tog stanovništva, s obzirom da u tim mjestima nema nogostupa. Također je naveo kako stanovnici tih mjesta plaćaju komunalnu naknadu jednako kao i ostali stanovnici Grada te da samim time imaju pravo na jednaki standard odnosno pravo na javnu rasvjetu tijekom cijele noći.

(isječak zapisnika sa 33. sjednice G.V. održane 30.11. 2016.godine)

 

Mjesecima nakon više puta ponovljenog zahtjeva HSLS-a, da prekine s štednjom usmjerenom na građane kutinskih perifernih naselja, Andrija Rudić, koristeći lokalne medije i svoju poziciju, te predizborno vrijeme, najavljuje paljenje ulične rasvjete i ukidanje „mjera štednje“.

Ovo je politički plitak i sramotan potez, isključivo smišljen u predizborne svrhe i nikada prije viđen u Kutini. Zar se jedan politički dužnosnik ovako poigrava građanima i izigrava moćnika, paleći nekome i gaseći javnu rasvjetu, pod krinkom štednje?

Drago nam je što će građani naših sela i prigradskih naselja imati ponovo javnu rasvjetu tijekom noći, te što nitko nije na sreću stradao u vrijeme gradonačelnikovih mjera štednje i zamračenja.

Isto tako želimo poručiti kako ovakav prizeman oblik predizborne kampanje i zlouporaba ovlasti te doslovno igranje sa građanima i njihovom sigurnošću, što svojim potezima čini prvi čovjek grada, nije ništa drugo nego njegova osobna neodgovornost i sramota.