HSLS Kutina zadnjih nekoliko godina predlagao je amandman na Proračun Grada Kutine kojim smo tražili besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u Kutini.

Bivša gradska vlast za to nije imala sluha i odbijala je pomoći djeci i roditeljima u ovim teškim vremenima.

Jedan od uvjeta naše koalicije s HDZ-om u novom sazivu gradske vlasti bio je osigurati besplatne udžbenike za svu djecu osnovnih škola u Kutini, što smo i ostvarili.

Zbog toga što to nije bilo predviđeno u Proračunu Grada Kutine za 2017. godinu koji je radila bivša vlast, za ovu školsku godinu uspjeli smo osigurati besplatne udžbenike samo za učenike prvih razreda svih osnovnih škola u Kutini.

Od iduće školske godine svi učenici onovnih škola u Kutini dobiti će besplatne udžbenike i na taj način ćemo pomoći svim roditeljima i našoj djeci.

I na kraju, obzirom da u ponedjeljak počinje nova školska godina, HSLS Kutina želi svim učenicima, roditeljima i nastavnicima sretnu i uspješnu novu školsku godinu, s napomenom da dok djeca u školi stječu nova znanja, mi ćemo marljivo raditi kako bi svima pružili bolje uvjete za odrastanje u voljenom gradu Kutini.