HSLS KUTINA TRAŽI JAVNU ISPRIKU GRADONAČELNIKA ANDRIJE RUDIĆA (SDP), ZBOG ZLONAMJERNIH KONSTRUKCIJA I KLEVETA IZREČENIH U NJEGOVOM PRIOPĆENJU

 

HSLS Kutina izražava ogorčenost i zabrinutost ponašanjem i sadržajem priopćenja gradonačelnika Kutine Andrije Rudića (SDP), objavljenom na gradskom web portalu, a vezano uz navodne prijetnje koje je dotični dobio.

U priopćenju Andrije Rudića u kontekstu njegovih navoda o primanju prijetećih pisama, spominje se i HSLS na način koji nije ništa drugo do kleveta, insinuacija i teški oblik javnog neprimjerenog govora jednog dužnosnika.

U priopćenju gradonačelnika između ostalog stoji, prenosimo dio priopćenja:

„…Laži, pritisci i politiziranje neće me spriječiti da svoju dužnost gradonačelnika obavljam časno i hrabro, razbijajući ustaljene razvijene interesne grupe koje su se u dvadesetak godina prije moga dolaska na ovu dužnost razvijale u sprezi HSLS-a i HDZ-a. Od jednostranačkog kadra u pojedinim gradskim poduzećima, preko „pupčanih veza“ pojedinih privatnih poduzeća i Proračuna Grada Kutine i političkih kadrova koji su uvjereni da su pretplaćeni na svoje pozicije za vječnost….“

Ovakve teške objede i neistine unutar priopćenja u kojemu gradonačelnik tvrdi kako je izložen navodnim prijetnjama, a koje nije ni pojasnio, na račun HSLS-a, grub je pokušaj diskreditiranja jedne stranke i njenih članova, te dovođenje u svezu sa navodnim prijetnjama, nečasnm radnjama i slično.

Gradonačelnik Kutine nastavlja u svom „priopćenju“ zatim dalje širiti opasne i klevetničke konstrukcije:

„…Razbijanje takvih privatnih sprega, koje godinama nanose štetu općem i javnom dobru, očito je veliki udarac interesnim skupinama koje sada pokušavaju na nezakonit način, koristeći se metodama podzemlja, sačuvati svoje pozicije. Poručujem svima da ih se ne bojim i da neću tolerirati štetu koju su do nedavno radili Gradu Kutini i neću dopustiti da istu štetu i dalje rade.“, stoji na kraju priopćenja gradonačelnika Kutine. (nb)…“

 

HSLS kao prvo osuđuje svaki nezakonit rad bilo koga, a posebno prijetnje i političko nasilje, te pritiske.

HSLS Kutina upozorava Andriju Rudića, gradonačelnika Kutine, da je u svom priopćenju iznio neistine, uvredljiv ton i teške optužbe za koje nema nikakve osnove.

Navoditi neku političku stranku, fizičku, ili pravnu osobu, bez ikakvih dokaza, javno inkriminitrati i vređati, je kažnjivo gospodine gradonačelniče, poručuju Vam svi članovi HSLS-a!

HSLS-Kutina poziva gradonačelnika Rudića da se javno ispriča za klevete i uvrede koje je napisao i javno objavio u svom priopćenju, a u čiji je kontekst stavio i HSLS!

Također tražimo, točnije zahtjevamo od gradonačelnika, da u što skorijem vremenu, javno građanima i institucijama pravne države objasni kakve su to „privetne sprege“ o kojima govori, kakve su to „metode podzemlja“, „pupčane vrpce i interesne skupine“ o kojima govori, te gdje su nezakonitosti o kojima govori i pravni dokazi za to?

Podsjećamo gradonačelnika kako su javni govor mržnje, klevete, napadi na oporbene čelnike, članove HSLS, a i druge građane i pojedince postali „moda“ i opća pojavnost, začudo, od lipnja 2013, nakon zadnjih lokalnih izbora, a prije tako nešto nije bilo zabilježeno.

 

Ukoliko se Andrija Rudić javno ne ispriča za uvrede i gnjusne insinuacije, optužbe i konstrukcije koje je iznio u svom priopćenju, a na račun HSLS-a, te koristio ime naše stranke u svom uvredljivom i neistinitom priopćenju, HSLS Kutina poduzeti će pravne mjere i zaštiti dostojanstvo svojih članova, građana Kutine i ime stranke na sudu.