HSLS Kutina izražava zabrinutost zbog krajnje netransparentnog ponašanja kutinskog gradonačelnika Andrije Rudića. Napisi u hrvatskim medijima nakon velike akcije poreznog USKOK-a i policije u Zagrebu, gdje je jedan od dvojice glavnih osumnjičenika Juraj Puškar, doveli su u sumnju transparentnost i mnoga pitanja vezana uz tiskanje političkog časopisa kutinskog gradonačelnika Kutina naš grad.

Vidljivo je naime da je ovaj časopis tiskala jedna od tvrtki uhićenog gospodina Puškara, Svijet promocija. HSLS je ukazivao u nekoliko navrata na neprihvatljiv način korištenja javnog, gradskog novca samostalnim odlukama gradonačelnika Rudića. Za navedeni magazin Andrija Rudić je kao što je javnosti poznato bez Gradskog vijeća i javne rasprave izdvojio 40 tisuća kuna godišnje, a tiskanje je povjerio upravo tvrtki Svijet promocija uhićenog Juraja Puškara.

Prodaju oglasnog prostora u tom magazinu povjerilo se također tvtki uhićenog i osumničenog Puškara, dok je urednica časopisa članica stranke SDP Kutina.

HSLS postavlja pitanje, na koji način i što je točno financirano javnim gradskim novcem vezano uz časopis Kutina naš grad. U gradskom vijeću je u više navrata postavljeno pitanje vezano uz časopis, no gradonačelnik je izbjegavao precizne odgovore, mada je kroz svoje istupe jasno dao do znanja da je to njegov osobni projekt iza kojega on osobno i stoji.

Koliko nam je poznato u javnosti je i direktor Radio Moslavine i Moslavačkog lista na jednoj od sjednica G.V., između ostalog i potvrdio kako časopis Kutina naš grad nije zaveden u službeni registar javnih glasila.

HSLS smatra kako je gradonačelnik dužan objasniti kako je, budući je za to koristio javni novac građana Kutine, izabrao za tiskanje i potpisao ugovor baš s tvrtkom Svijet promocija, koliko je novca toj tvrtki do sada isplaćeno, te kakve su njegove veze s uhićenim Jurajem Puškarom, vlasnikom niza tvrtki, između kojih se nalazi i Svijet promocija.

Građani imaju pravo znati kako se troši gradski novac i na koji način, čijom odlukom i u koju svrhu.

Znakovito je isto tako i vidljivo da su tekstovi u časopisu nepotpisani, a u impressumu je navedena jedino urednica, članica kutinskog SDP-a. Uvodnike je u više navrata pisao osobno gospodin gradonačelnik, što nije praksa, već iste uglavnom pišu osobno urednici.

Budući je jedini vlasnik (navedeno u podacima o tvrtki) i zaposlenik Svijet promocije uhićen u akciji USKOK-a, HSLS se pita, kako će se dalje tiskati politički, promotivni magazin Kutina naš grad, iza kojega stoji gradonačelnik Kutine, a koji je financiran našim novcem, novcem svih poreznih obveznika.

Sadržajno časopis je nedvojbeno promotivni magazin vladajućeg SDP-a i samog gradonačelnika, te njegovih bližih suradnika. HSLS također smatra da je tiskanje istog neopravdani trošak budući je Grad Kutina suvlasnik u čak tri medija, gradskog portala www.kutina.hr, te Radio Moslavine i Moslavačkog lista.

HSLS Kutina smatra kako je dužnost gradonačelnika da se izjasni o svezi između časopisa i tvrtke uhićenog Puškara i objasni na koji način je uopće došlo do potpisivanja Ugovora plaćenog gradskim novcem između Grada Kutine (gradonačelnika Kutine) i Svijeta promocije.