Ukoliko građani svojim povjerenjem omoguće i HSLS-u da participira nakon svibnja ove godine u izvršnoj vlasti u Gradu Kutini, jamčimo vam provođenje socijalno osjetljive politike za sve građane. Isto tako smatramo da je gospodarstvo ključ prosperiteta grada i da jedino otvaranje novih radnih mjesta može pomaknuti Kutinu prema naprijed. HSLS će sigurno nastojati provesti svoju ideju subvencije kupnje udžbenika svim učenicima osnovnih škola u Kutini, a što su i današnji gradonačelnik Kutine i njegovi SDP-ovi vijećnici već tri puta odbili kao prijedlog u obliku amandmana na Gradskom vijeću.

HSLS će također tražiti i izvršiti hitno paljenje ulične rasvjete i ukidanje restrikcija koje je prigradskim naseljima uveo upravo gradonačelnik Kutine.

HSLS odgovorno tvrdi kako su uštede i to daleko značajnije moguće višestrukim političkim potezima, odgovornim radom i vođenjem grada. Primjerice umjesto 4 godine SDP-ove politike nepotizma i političkih zapošljavanja, a što izravno i posredno građane stoji nekoliko milijuna kuna, HSLS se zalaže za racionalizaciju zapošljavanja u gradskim tvrtkama, upravi i ustanovama.

Umjesto podobnih, trebaju se zapošljavati sposobni, bez političkog utjecaja, putem natječaja i to na mjestima gdje je radna snaga prijeko potrebna, a ne izmišljati radna mjesta za zapošljavanje nesposobnih političkih kadrova.

Što se tiče sigurnosti u prometu i stanja u Kutini i okolici, HSLS sve građane Kutine podsjeća na to da potez osvjetljavanja i povećane sigurnosti u gradu, a što sada koncem svog mandata javno prezentira gradonačelnik, nije njegova već ideja upravo HSLS-a.

Još prije tri godine, predsjednik HSLS-a Kutina, Davor Kljakić predložio je gradonačelniku i gradskom vijeću uvođenje svjetlosne signalizacije na svim pješačkim prijelazima u gradu, što je SDP-ova vlast odbila.

Ovaj prijedlog HSLS-a sada, u osvit predizborne utrke gradonačelnik Kutine, drsko predstavlja kao svoj.

HSLS će nastojati ispraviti nepravde i štetu koja je našim sugrađanima načinjena politikom SDP-ove i HNS-ove vlasti, raditi za sve građane, a ne uski krug ljudi, kao što je sada slučaj, no i nakon izbora tražiti ćemo odgovornost za sve propuste i štetu od vodstva sadašnje gradske političke izvršne vlasti.

Umjesto revanšizma i podjela, nudimo zajedništvo, rad, financijsku disciplinu i transparentan rad, otvorenost medija građanima i dostupnost informacija o trošenju javnog novca.

Potezi kojima se može zaustaviti iseljavanje građana i propadanje grada su prije svega otvaranje novih radnih mjesta i stvaranje uvjeta za lakše poslovanje te dolazak investicija u naš grad. Prazne priče o uštedama, zapošljavanje po političkom ključu i nenamjensko trošenje novca za razne manifestacije, udruge, političke medije, nisu nipošto način na koji Kutina može postati grad koji ide naprijed.

HSLS čvrsto stoji iza svojih programskih i političkih ciljeva koji mogu poboljšati život građana te zaustaviti posljedice lošeg vođenja grada tijekom mandata SDP-ova gradonačelnika i njegovih političkih partnera.