HSLS NEĆE ODUSTATI OD ZAHTJEVA ZA SAZIVANJEM TEMATSKE SJEDNICE VEZANE UZ PROBLEME I ZAPOŠLJAVANJA U GRADSKOM VRTIĆU

 

HSLS Kutina stava je kako sjednica Gradskog vijeća grada Kutine sazvana za 19. svibnja, ne udovoljava nimalo opravdanim zahtjevima za sazivanje TEMATSKE sjednice od strane HSLS-a i oporbe, a vezane uz dječji vrtić i događanja oko zapošljavanja političkim putem u toj ustanovi.

Posve je nedvojbeno kako je sazivanje tražene sjednice mjesecima opstruirao gradonačenik Kutine Andrija Rudić i Drago Bojić predsjednik vijeća obojica iz SDP-a. Potvrda kako nije bilo razloga za nesazivanje sjednice stigla je i od nadležnog Ministarstva uprave.

Stavljanje teme zbog koje je zahtjevano sazivanje tematske sjednice, kao posljednju, 13. točku na redovnoj sjednici ne omogućava niti valjanu raspravu, niti medijsku pažnju, te smatramo kako je ovime samo nastavljena igra i manipulacija institucijom Gradskog vijeća od strane gradonačelnika Kutine i predsjednika vijeća, koji bi zbog takvog ponašanja i kršenja demokrtraskih pravila rada gradskog vijeća trebao dati ostavku i bez našeg opravdanog zahtjeva za istom.

 

HSLS u kutinskom gradskom vijeću predstavljaju vijećnici koje su građani Kutine izabrali na demokratskim izborima u lipnju 2013. godine, a ne naknadno dovedeni uhljebi i ne osobe ondje postavljene političkim post-izbornim preslagivanjem. Dužni smo provoditi volju građana i naših birača, te je ponašanje gradonačelnika i predsjednika vijeća i uporno onemogućavanje javne rasprave i sazivanja tematske sjednice nedopustivo.

Tematska sjednica NIJE SAZVANA. Sazvana je redovna s ovako bitnom točkom o kojoj se mora raspravljati na začelju sjednice. Još jedan dokaz političke manipulacije i poigravanjem Gradskim vijećem i građanima od strane vladajućih.

 

HSLS neće odustati od toga da se situacija u vrtiću obradi i podvrgne javnoj raspravi kroz tematsku sjednicu, što je jedini demokratski način da se čuje cijela problematika, te ravnateljica te ustanove Jasna Borovnjak, čiji je javni istup i pismo, aktualni gradonačelnik blokirao, ne dopustivši objavljivanje u gradskim medijima, a tematsku sjednicu izbjegavao kršeći poslovnik i zakon.

Postavljamo i pitanje gradonačelniku i vladajućima: „Zašto se toliko bojite čuti što ima za reći po pitanju događanja u vrtiću dosadašnja ravnateljica i zašto izbjegavate javnu raspravu, ukoliko ste sve radili po zakonu i pravilima igre“?

HSLS dakle osim zahtjeva za smjenu predsjednika gradskog vijeća Drage Bojića iz razloga koji su i više nego očiti, a potvrđeni i od nadležnog ministarstva, traži i neće odustati od javne rasprave na temu događaja u vrtiću i to kroz TEMATSKU, a ne redovnu sjednicu.