HSLS KUTINA OŠTRO OSUĐUJE NOVE ISPADE GRADONAČELNIKA

 

Ispadi gradonačelnika Kutine na posljednjoj sjednici, te njegovo ponašanje prema vijećnicima, posebno vijećniku HSLS-a Davoru Kljakiću, više se ne mogu nazvati normalnim ponašanjem.

HSLS skreće pozornost kako je i na posljednjoj sjednici G.V, održanoj u ponedjeljak, gradonačelnik Kutine pokazivao potpuni izostanak osobne i političke kulture, te se prilikom postavljanja pitanja od strane Davora Kljakića (HSLS), cekrekao, pravio grimase, ismijavao, dobacivao uvredljivo (Ti ne znaš…ti ne znaš…) i slično.

Ovakvo ponašanje jednog gradonačelnika, a što dopušta predsjednik Gradskog vijeća iz redova iste stranke SDP, prešlo je u verbalno nasilje i omalovažavanje dijela vijećnika, a posebice HSLS-a, te se više ne može tolerirati.

Na pitanja koja je vijećnik Davor Kljakić postavio, gradonačelnik NIJE odgovorio, niti objasnio na koji se primjerice način troše gradska sredstva, gdje je novac namijenjen dječjem vrtiću i slično. Umjesto odgovora, mogli smo čuti gradonačelnikove političke govore i demagogiju, prozivanja i hvalospjeve samome sebi.

Strašno je kako se jedan gradonačelnik već tri godine na sjednicama ponaša, a još strašnije da mu to i bivši i sadašnji predsjednik Gradskog vijeća, obojica iz SDP-a dopuštaju.

Davor Kljakić i HSLS očito gradskom čelniku izuzetno smetaju, jer postavljaju konkretna pitanja koja se tiču građana Kutine i javnog novca poreznih obveznika, a na koja dotični nema pravi odgovor, ili ga krije, pa se obrušava svojim ispadima na članove naše stranke u G.V..

Gradonačelnik Kutine uz navedeno vrijeđanje i omalovažavanje vijećnika HSLS-a i drugih, na vijeću sugerira kako treba glasovati, upliće se u rad predsjedavajućeg, vodi sjednicu, sramoti tu instituciju, radi tjelovježbe, udaljava se tijekom izlaganja i izlazi iz vijećnice, te ulazi u nju, gleda kroz prozor, ometa na sve moguće načine rad vijeća.

HSLS Kutina upozorava javnost, da se ovakvo ponašanje i degradacija čitave institucije Gradskoga vijeća nikada ranije nije mogla doživjeti, dok je sada dolaskom gradonačelnika Kutine (SDP) na čelo Kutine takvo ponašanje postalo praksa.

Gradonačelnik Kutine dakle izravno vrši pritisak i omalovažava naše vijećnike, ometa rad sjednice i neprimjereno se ponaša na sjednicama uz dopuštenje predsjedavajućeg.

HSLS izražava najoštriju osudu takvog ponašanja, te će učiniti sve što je moguće u zakonskim okvirima da spriječi dalje, nezakonito i neprimjereno ponašanje gradonačelnika Kutine, ali i zaštiti svoje vijećnike od verbalnog nasilja, uvreda i omalovažavanja koje na sjednicama čini gradonačelnik Kutine (SDP).