HSLS Kutina najodlučnije osuđuje postupke i osobno ponašanje gradonačelnika Kutine na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Svojim neprimjerenim ponašanjem, uvredama prema oporbenim vijećnicima i predsjedniku kluba vijećnika HSLS-a, Davoru Kljakiću, ali i prekidanju oporbenih vijećnika HDZ-a u izlaganju kao i verbalnim, agresivnim postupcima,  gradonačelnik Kutine osramotio je sebe osobno i instituciju gradskoga vijeća i gradonačenika.

Nedolično ponašanje, uvredljiv ton, galama, lupanje šakama po stolu nije nešto što se može i smije događati i tolerirati u izvršnoj vlasti jednoga grada, a još je gore ukoliko takvo ponašanje dolazi od čelnog čovjeka sadašnje političke vlasti u Kutini.

Zbog ovakvih postupaka i ponašanja koje ne dolikuje jednom političkom dužnosniku i nije primjereno javnoj funkciji koju trenutno gradonačelnik Kutine obnaša, HSLS traži njegovu javnu ispriku i Davoru Kljakiću i ostalim vijećnicima u gradskom vijeću, te cijelokupnoj kutinskoj javnosti, budući je ista već saznala za ovaj ispad kutinskog gradonačelnika.

Institucija Gradskoga vijeća nije mjesto, na kojemu se lupa po stolu, vređa i galami, kao što je to činio sadašnji gradonačelnik Kutine, već mjesto javne rasprave i donošenja odluka na korist svih građana Kutine, to je ujedno i ogledalo izvršne vlasti, mjesto pluralizma i demokratskog načina donošenja odluka o kojima ovisi kvaliteta života u jednom gradu.

Svojim bezobraznim ponašanjem, pred svim vijećnicima i uvredama, te  nemogučnošću, samokontrole, gradonačelnik Kutine, prešao je granicu pristojnosti, pokazao nečuveno nepoštivanje instutucije G.V.-a, samih vijećinka i izrazito visoku razinu nekulture, čime je ne samo uvredio pojedine vijećnike, već i neizravno sve građane Kutine.

HSLS Kutina, očekuje javnu ispriku gradonačelnika Kutine te smatra kako javna osoba koja obnaša funkciju prvog čovjeka Kutine, a ne može kontrolirati svoje vlastite postupke i ponašanje u javnosti, nije primjerena tu funkciju ni obnašati.

HSLS također smatra da je gradonačelnik Kutine svojim ponašanjem u gradskoj vijećnici nanio štetu ugledu grada i osramotio sve poštene sudionike u kutinskog političkog života te građane koji su nam dali povjerenje.