HSLS OSUĐUJE NEPOTIZAM I POLITIČKO POGODOVANJE U KUTINI

HSLS je zgrožen posljednjim događajima vezanim uz nepotizam i političko pogodovanje zapošljavanju od strane gradonačelnika, a koje je svom pismu javno obznanila ravnateljica dječjeg vrtića u Kutini Jasna Borovnjak.
HSLS je bezbroj puta unazad dvije godine upozoravao na nepotizam i zapošljavanja ne samo u vrtiću već i u Eko Moslavini, gradskoj upravi, Komunalnim servisima, te ukazivao kako se na taj način nanosi šteta gradskim tvrtkama i ustanovama, kao i samom gradu.
Koliko god smo kao stranka, ili naši gradski vijećnici, pa i osobno kao građani i odogovorne osobe ukazivali na ovu pojavu koja je uzela maha od dolaska aktualne vlasti i gradonačelnika na čelo Kutine, toliko su jačali napadi na stranku i pojedince unutar nje od strane gradonačelnika.
Vodstvo stranke se napada, blati i javno proziva od strane vladajućih, posebno gradonačelnika, a od uvreda i kleveta isti ne bježi ni na gradskim vijećima koja je pretvorio u svoju osobnu promociju. Osim vrijeđanja i napadanja članova HSLS-a, pojedince se ucjenjuje, spomenuti ćemo čak i primjer gdje je gradonačelnik tražio jednog gospodarstvenika da nagovori članove HSLS-a, odnosno vijećnike da glasuju za rebalans proračuna, ili grad neće ispuniti obavezu koju ima.
Članovi stranke koji su sebi dopustili da izdaju ideale i vrijednosti koje HSLS zastupa, te izašli iz stranke služeći gradonačelniku koji nema nikakvog obzira, učinili su grešku i štetu, prije svega stranci a i samima sebi, jer će morati snositi odgovornost za svoje postupke i podržavanje politike koja grad vodi u krizu, dijeli građane te čini nesagledivu štetu.
No najnoviji događaji oko dječjeg vrtića i ponašanje gradonačelnika, jasni su pokazatelj kako je HSLS, a i drugi koji su o tome javno progovorili, pokušavali zaštiti grad i gradske tvrtke od štete, raditi pošteno svoj posao i spriječiti nedopustive stvari koje čini vladajuća koalicija, a prije svega gradski čelnik koji predstavlja izvršnu vlast u Kutini.
Vjerujemo kako nije daleko vrijeme da se pravnim putem, u okvirima važećih Zakona RH, zaustavi samovolja kutinskog gradonačelnika i njegovih suradnika, te da primjereno odgovaraju ukoliko su počinili kakva kaznena djela.
HSLS, nikada neće podržati politička zapošljavanja, nepotizam i nezakonito ponašanje, u svojim, ili bilo čijim redovima, stoga gradonačelnik uzaludno napada naše članove i stranku, jer neće naići na odobravanje svojih postupaka i načina na koji vodi grad.
Oni koji žele poduprijeti politiku koja radi protivno interesu grada i građana, već su otišli iz HSLS-a i to sada postaje njihov problem, njihova osobna i moralna odgovornost, dok HSLS kao stranka može samo ojačati i imati korist od odlaska onih čije namjere nisu bile u skladu s ciljevima stranke i ljudskim licem politike.
Događaji u dječjem vrtiću, ali i drugdje pokazuju odlučan stav HSLS-a u borbi za opću korist, za grad i građane, a ne osobne interese i ciljeve. Uz korupciju, nepotizam je jedan od najtežih oblika štetnog djelovanja politike na svim razinama, zlouporabe položaja i ovlasti koje je netko dobio voljom građana, tako da se još jednom ograđujemo od svakoga tko politiku gleda na način na koji to primjerice gleda gradonačelnik Kutine.
HSLS ujedno podupire svakoga tko ukaže na nepravilnosti, kriminal i protuzakonito djelovanje političara, a tako dajemo svoju podršku i odluci ravnateljice dječjeg vrtića da javno progovori o gradonačelnikovim radnjama oko dječjeg vrtića Kutina.