HSLS Kutina ovim putem skreće pozornost na neprimjeren rad lokalnih javnih medija čiji prostor se već tri godine koristi u promotivne svrhe vladajuće političke koalicije, posebice SDP-a i gradonačelnika Kutine. Ovih smo dana svjedoci kako se putem službenog gradskog portala grada Kutine, www.kutina.hr, prostor daje prepucavanju bivšeg člana stranke Milana Bandića i predsjednika te stranke u Kutini, zamjenika gradonačelnika Damira Petravića. Istodobno se sustavno zanemaruje rad oporbenih stranaka, a ponekad i izvještava na vrlo neprofesionalan način.

HSLS tako podsjeća da je u nekoliko situacija odbijena objava priopćenja i drugih aktivnosti naše stranke, dok se prostor u neograničenoj količini posvećuje aktivnostima gradonačelnika, te stranaka vladajuće koalicije SDP-u, HNS-u i ostalima.

Teško je primjetiti kako se na suptilan način mediji koriste i u svrhu predizbornih aktivnosti SDP-a, gradonačelnika i vladajućih, nerijetko donoseći tendeciozne tekstove, poluinformacije  i slično.

O aktivnostima oporbenih stranaka malo se piše i govori na javnim medijima, a bili smo i svjedoci da se iznad članaka o našim aktivnostima čak stavljaju i neprimjereni naslovi koji aludiraju na neozbiljnost i omalovažavaju naš rad.

Ovakvo stanje po mišljenju HSLS-a, zlouporaba javnih medija u političke svrhe jedne političke opcije, doseglo je vrhunac, sada, krajem mandata sadašnje vlasti i početkom izborne godine.

Koliko se javnog novca troši za političku promociju SDP-a i gradonačelnika, javnost ne zna, informacije o tome dobro su prikrivene, a troši se i proračunski novac izravno za promociju gradonačelnika, navodimo poznati primjer časopisa Kutina naš grad koji je svojim sadržajem čisti politički časopis gradonačelnika i SDP-a.

HSLS Kutina ovim putem obavještava javnost o ovom problemu i medijskom favoriziranju jedne političke opcije i opcija iz vladajuće koalicije, na uštrb oporbenih stranaka, ali i štetu svih građana. Službeni gradski portal javni je prostor koji sufinanciraju svi građani Kutine kroz svoje doprinose i stoga je doista neprimjereno koristiti takav prostor uporno kao promotivni prostor SDP-a i gradonačelnika. Građani imaju pravo na nepristrano izvještavanje i jednaku zastupljenost svih političkih opcija društvenih aktivnosti i informacija o njima, što po nama zasigurno u kutinskom javnom medijskom prostoru danas nije slučaj.