KRATKA PRIČA O KUTINI: OD KADA TO LOŠI I NESPOSOBNI GRADE, A DOBRI RUŠE I UNIŠTAVAJU?

Koliko je današnja politička vlast pod vodstvom gradonačelnika Andrije Rudića, osporavala mnogo toga što se radilo i gradilo prije njih? Desetak puta? Stotinu?
No zanemarimo to obijesno i zlonamjerno pljuvanje po protivnicima za koje je današnji gradonačelnik u vrijeme kampanje tvrdio da ga neće biti, a danas mu je to jedini oblik i način skrivanja svojih političkih promašaja.
Gradski trg gradio se u vremenima kada je dužina gospodarske krize bila nepoznata, no izgrađen je. Ma koliko se vodilo polemike oko trga, on je sada sastavni dio Kutine. Njime se u svojim predizbornim priredbama i u svrhu političkog marketinga besramno koristi gradonačelnik koji je prije 2013, pozirao novinarima pored gradilišta trga i protestirao protiv njegove gradnje. U znanosti ljudskog ponašanja za takvo se ponašanje koristi riječ „licemjernost“.
HSLS i partneri tijekom tih godina kako danas kaže gradonačelnik, kada se „kralo i zaduživalo“, izgradili su i novu tržnicu, koja sadašnjoj vlasti služi za zapošljavanje partijskih članova, obnovili su kilometre cesta te izgradili kilometre vodovodne i kanalizacijske mreže, izgradili su novi autobusni kolodvor, obnovili veći dio stare gradske jezgre.
Ulagali smo u sport, sjećate se izgradnje novih natkrivenih tribina na gradskom stadionu, te uređenje igrališta s umjetnom travom i noćnom rasvjetom, nove svlačionice i prostorije HŠNK Moslavina? Danas imamo dugove u sportu, loše uprave i ništa novo izgrađeno, ili podignuto zadnje tri godine.
Pa kako je to moguće? Kako je moguće neprekidno govoriti o milijunima ušteđenima, o EU fondovima i slično, a ta ista vlast nije u stanju namaknuti sredstva čak ni za redovito održavanje grada, košenje trave, održavanje vanjske rasvjete ili čišćenje grada od samo jednog snijega godišnje?
Logika ne štima? Naravno da ne štima, ako je netko tko „ne valja“ izgradio objekte za buduće generacije vrijedne milijune, a netko tko valja nije izgradio ništa osim piramide lažnih obećanja, neistina, obmana, rekli bismo gotovo političkog buncanja. Sve što je izgradila ta nova, poštena i transparentna vlast jest virtualni toranj sačinjen od čiste 100%-tne demagogije.
A i ono što su naslijedili… ili su zapustili, ili su uništili… poput pozornice. No nakon svake oluje i kiše dođe i sunce, smatrajmo ovo sadašnje stanje u Kutini nevremenom… samo hrabro, nakon toga stiže i razvedravanje i sunce!