Sjećate li se dragi građani jednog od najčešće izrečenih predizbornih obećanja SDP-ove koalicije tijekom lokalnih izbora 2013. godine?

HSLS se na to obećanje sadašnjih gradskih vlasti a vezano je uz navodno ukidanje parkinga pored stambenih zgrada, smanjenje cijene naplate i skraćivanje trajanja naplate, posebno sada želi referirati i to iz nekoliko razloga.

Naime to je obećanje ne samo prekršeno, već se čini upravo suprotno. Naplata nije ukinuta u pojedinim stambenim zonama, već je povećana površina naplate, cijene su ostale iste, pa čak i veće. Naplaćuje se od ove godine i parking iza robne kuće oko kojega se vodi spor između trgovačkog društva i fizičke osobe, a koji uopće nije u vlasnitšvu grada.

HSLS također skreće i pozornost, prvi u Kutini i na činjenicu da se prije izbora najvjerojatnije planira i uvođenje parkinga u Tržnoj ulici oko gradske tržnice i na dijelu prometnice koja je pretvorena u jednosmjernu ulicu, vjerojatno kao priprema za uvođenje naplate parkinga i na tom dijelu grada. Našim seljacima, trgovcima i vlasnicima OPG-ova, HSLS Kutina upućuje pitanje, je li to način subvencije Vašega rada od strane sadašnje gradske vlasti i SDP-ova gradonačelnika? Uz sva davanja, poreze, prireze, sada ćete još morati plaćati i parking kada dovezete robu na tržnicu.

HSLS je protiv naplate parkinga u Tržnoj ulici u sajmene dane (srijeda i subota) te smatra da je to novi udar SDP-ove vlasti na džepove svih građana, ali i prodavača koji prodaju svoju robu na gradskoj tržnici u Kutini.

Koji je sljedeći potez SDP-ove vladajuće koalicije pitamo se u HSLS-u? Naplata parkinga pored željezničkog kolodvora ili pored doma zdravlja? Možda uvođenje parkinga pored društvenih domova u selima, gdje se gasi ulična rasvjeta iza 23 sata noću u ovo zimsko vrijeme.

Nikada ranije niti jedna bivša vlast nije tako grubo, bahato i na ovakav drzak način pogazila svoje predizborno obećanje, te učinila sve suprotno svojim obećanjima na osnovu kojih se tražio glas građana i njihovo povjerenje.

HSLS Kutina, ukoliko zajedno s partnerima budemo nakon izbora sljedeće godine dobili vaše povjerenje, ovu i druge nepravde počinjene od sadašnje gradske političke uprave, ispraviti ćemo, jer se to tiče građana i to je interes građana. Interes građana jest, omogućiti radna mjesta, želju za ostankom u ovoj sredini, a ne davati lažna obećanja poput današnje vlasti i otežavati na sve načine građanima život, te ih financijski crpiti bez milosti, ne dajući im zauzvrat ništa osim demagogije i obmana od kojih je ona s naplatom parkinga vidljiva svakome kutinčaninu.