LOŠE STANJE U KUTINI

Gradska vlast koja se nije u stanju nositi s najosnovnijim potrebama uređenja i održavanja grada, čiji servisi ne mogu obaviti uređenje zelenih površina i nositi se sa zimskim uvijetima kakve smo imali samo dva puta tijekom sezone, zaista nije u stanju provesti nikakav ozbiljniji plan u djelo.
Gradonačelnik i vladajuća koalicija jednostavno su potrošili tri četvrtine mandata na politička zapošljavanja i učinili višemilijunsku štetu. Proračunske uštede ne vide se nigdje, ni u jednom segmentu života građana Kutine, a kapitalne investicije nisu pokrenute, niti su u planu.
Dakle HSLS sasvim jasno želi kazati kako današnja vlast u gradu uopće nije svjesna što su zapravo zadaci i svrha lokalne uprave i samouprave, a uz to nema ni znanja i ni stručnosti voditi grad.
Prazne priče o EU fondovima, suradnjama i projektima više ionako nitko ni ne sluša. Iza tih priča nema ničega. Nema novih radnih mjesta, niti investicija, nema ni ušteda, jer kako je moguće da s tolikim ušteđenim milijunima o kojima nas bombardira gradonačelnik, gradski servisi nisu u stanju nositi s jednim snijegom, ili ne mogu pokositi travnjake dok korov ne naraste do 70 cm visine?
Uz to gradonačelniku treba još pokoji puta skrenuti pozornost da njegova šala, kako je on „Kralj pločnika“ uopće nije smješna, zapravo je žalosno da se jedan političar tako bahato i podcjenjivački odnosi prema svojim građanima. Krpanje pločnika i nekoliko metara asfaltiranja pješačkih staza, nisu nikakva kapitalna investicija, osim možda po kriterijima samog gradonačelnika.
Od silnih obećanja, vodovoda, kanalizacija, investicija i gospodarskog zamaha nema ništa, tek nekoliko desetina političkih, partijskih uhljebljivanja na teret gradskog proračuna i poreznih obveznika, te gradskih tvrtki.
Zlouporaba javnih medija i tiskanje vlastitog časopisa gradskim novcem, današnjoj vlasti je valjda prioritet, a ne građani i stanje u gradu. O prigradskim naseljima nećemo previše ni govoriti, jer za gradonačelnika po svemu viđenom, postoje samo sela u kojima ima svoje birače, a ostale je obrisao s karte i zaboravio da postoje.
HSLS će svakako nakon odlaska ove vladajuće garniture, tražiti da se pažljivo revidira rad današnjih vlasti, uvede racionalizacija u javnoj upravi i ustanovama, kako bi se ispravila nepravda i šteta kroz politička zapošljavanja partijskih kadrova, a koja su sasvim neopravdana i predstavljaju suvišni trošak i štetu poslovanju tvrtki i ustanova. Također ćemo obaviti sami i s ostalim oporbenim strankama razgovore sa svim vijećima mjesnih odbora kako bismo imali uvid u stvarno stanje i potrebe, a ne da bismo slušali više netočne i politički filtrirane dezinformacije kakve imamo danas.
Sasvim je izvjesno da vremena za nekakve velike promjene i pomake nema i da sadašnja vlast neće učiniti ništa tijekom zadnje godine svog mandata. Možemo već sada reći kako je potrošeno 4 godine za izigravanje povjerenja birača, na obmane i političko kadroviranje. Pred onima koji će doći i preuzeti političku odgovornost za grad, prvo je veliki posao sanacije ogromne štete koju čini sadašnja vladajuća garnitura, a onda i pokretanje zaustavljenog gospodarstva i infrastrukturnih projekata.