Iznošenje netočnih podataka, osobna mržnja prema HSLS-u i javni pokušaji obmanjivanja građana od strane kutinskog gradonačelnika, predsjednika SDP-a Kutina, nemaju granice i ovim putem, naša će se stranka javno o tome očitovati, demantirati neistine koje u javnom prostoru širi gradonačelnik Kutine, te krenuti u odlučnu borbu protiv ovakvog načina javnog istupanja kutinskog gradskog čelnika.

Nakon jučer završene 33. sjednice Gradskoga vijeća Grada Kutine, na svojoj službenoj facebook stranici, kutinski je gradonačelnik napisao i objavio sljedeći sadržaj:

„Zanimljiv obrat. HSLS je upravo na sjednici Gradskog vijeća glasao PROTIV odluke da se skrati naplata parkiranja u Kutini. A protiv su i olakšavanja parkiranja građanima koji dolaze na tržnicu kupovati.

Sljedeći tjedan potpisujem Odluku o sniženju cijena naplate parkiranja koja će, zajedno sa skraćenjem trajanja naplate, stupiti na snagu 1.1.2017.“

 

Radi se o čistom političkom obmanjivanju i teškoj neistini po svemu sudeći uzrokovanoj osobnim razlozima i bijesom zbog strahovito teškog poraza na neki dan održanim izborima za VMO-a (Vijeća mjesnih odbora), na kojima je gradonačelnikov SDP bio tek treća stranka, dok je HSLS zauzeo u samom gradu drugo mjesto iza HDZ-a.

 

HSLS je još 19.studenog objavio, jedini u Kutini tekst na svojim službenim stranicama, koji zorno prikazuje kako i na koji način je upravo današnja gradska vlast koju predvodi gradonačelnik Kutine i njegov SDP, prevarila građane vezano uz lažna predizborna obećanja oko naplate parkinga.

Ne samo to, već je HSLS, iznio i mogući plan gradonačelnika o proširenju zona naplate parkinga, a upravo vezano uz prostor oko gradske tržnice kojom upravlja KSK, gradska tvrtka kojom rukovodi SDP-ova direktorica, postavljena po dolasku SDP-a na vlast.

 

Tri i pol godine gradonačelnik Kutine i čitava njegova vlast, uključujući njegovog zamjenika D. Petravića, tada člana HNS-a, danas stranke BM 365, nisu ispunili ni jedno, pa tako ni obećanje o ukidanju naplate parkinga u određenim stambenim zonama, smanjenju trajanja naplate i slično, već su učinili suprotno, a sada gradonačelnik Kutine proziva HSLS, na svojim osobnim FB stranicama, pokušavajući „pilu okrenuti naopako“.

 

Očito je gradonačelnik Kutine izgubio dodir sa zbiljom što je pokazao odbivši imenovati  pobjednike i čestitati pobjednicima izbora za VMO-e, po prvi puta u povijesti grada, a nije stao ni na tome, već je svojom javnom objavom i priopćenjem, degradirao ulogu mjesnih odbora, vijećnika VMO-a, te ih uvrijedio i omalovažio javno kroz istup na javnom mediju u vlasništvu svih građana Kutine.

 

HSLS je stranka koja se od početka ovog mandata kao oporba bori za ravnomjeran razvoj grada, za transparentno poslovanje gradske uprave, za javni uvid u trošenje novca poreznih obveznika, a sve te napore zaustavlja upravo gradonačelnik.  Gradonačelniku nije dosta ni to da je namjerno, po drugi puta odbio amandman kojim HSLS želi pomoći svim roditeljima osnovnoškolaca i subvencionirati udžbenike, ali je zato sam sebi povećao troškove reprezentacije. Tijekom prošlog perioda isti je taj gradonačelnik napravio presedan u političkoj povijesti Kutine, potrošivši gotovo 50 tisuća kuna više (odnosno 50 % više) od onog što mu je odobrilo Gradsko vijeće i to baš na stavci reprezentacija.

 

Nije pokazao ni najmanje kajanje, već je taj iznos sada povećao, ujedno prozivajući HSLS, stranku koja se od početka bori za olakšanje i boljitak života građana, za ono što je osobno pogazio kao preizborno obećanje svoje koalicije te odbio učiniti i on i njegova vlast.

 

HSLS će nakon pobjede na izborima za VMO-e, sigurno biti stranka koja će iznijeti zajedno sa HDZ-om i ostalim partnerima pobjedu na lokalnim izborima sljedeće godine. No to nije sve, tražiti ćemo i ispuniti želju većine građana, a to je da osim izlaska Kutine iz gospodraske i društvene krize, kreneno u odlučnu bitku da upravo današnji gradonačelnik Kutine te svi njegovi suradnici i odgovorne osobe budu odgovarajuće Zakonski provjerene zbog sumnji u  nesavijesno vođenje grada te da se istraže sve sumnje u transparentan rad ove vlasti, a za što postoji niz vrlo jakih indicija. Također ćemo tražiti i osobnu odgovornost upravo gradonačelnika za stanje u Kutini tijekom njegova mandata te zloporabu javnog prostora u cilju iskrivljavanja istine, plasiranja neistinitih informacija i onemogućavanje pristupa informacijama.

 

Gradonačelnik Kutine treba umjesto svojih nesuvislih javnih objava, građanima objasniti zbog čega su on i njegova gradska vlast četiri pune godine izbjegavali ispuniti svoja predizborna obećanja, između ostalih i ono vezano uz naplatu parkinga, da bi to najavili tek za konac mandata od 1. siječnja 2017, kada počinje predizborna godina. Jadan, proziran i bijedan pokušaj ponovne obmane i prevare birača i građana Kutine, to je jedini zaključak koji se nakon ovoga može donijeti.