EKO MOSLAVINA NIJE FINANCIRALA MOST NA KUTINICI IZ PRIHODA FIRME, VEĆ KREDITNIM ZADUŽENJEM

U najnovijem broju političkog časopisa kojeg je pokrenuo gradonačelnik Kutine stoji niz netočnih informacija i neistina, a koje su usmjerene u cilju političke samopromocije gradonačelnika i gradske vlasti.

Magazin čiji je šesti broj podijeljen ovih dana po domovima diljem Kutine, financiran je kao što je poznato gradskim novcem bez odluke i bez potpore vijećnika Gradskog vijeća odnosno po osobnoj odluci upravo gradonačelnika Kutine.

Između ostalih obmana i netočnih podataka kao sastavnice političke kampanje aktualne SDP-ove gradske vlasti i prvog čovjeka te stranke u uvodniku stoji:

„MOST JE FINANCIRAN IZ PRIHODA EKO MOSLAVINE…..“

HSLS upozorava javnost kako se radi o namjernoj netočnoj rečeničnoj konstrukciji u cilju javnog dezinformiranja. Naime spomenuti most je financiran kreditnim zaduženjem Eko Moslavine što su odobrili gradski vijećnici grada Kutine na sjednici Gradskog vijeća.

Tvrdnja da je most financiran iz sredstava prihoda poduzeća je neistina, jer financirati most iz kreditnog zaduženja nešto je posve drugo, te se radi o dugoročnom opterećenju bilance poduzeća, što je svima razumljivo.

Ovakvom, ali i nizom drugih zlonamjernih konstrukcija, kojima se gradskim novcem, kroz političke medije poput Kutina naš grad, obmanjuje javnost te jedna politička opcija (SDP), aktualni gradonačelnik i njegova vlast pokušava prikazati netočnu sliku stanja u gradu, iskriviti činjenice i na taj način prikupiti političke bodove.

HSLS već tri godine upozorava na netransparentan rad gradonačelnika Kutine i političke vlasti, a dio tog netransparentnog načina trošenja gradskog novca za političke i osobne potrebe promocije svakako jest i slučaj magazina Kutina naš grad.

HSLS također upozorava da je tvrtka Eko Moslavina u izvještaju o poslovanju za 2015. godinu prikazala 4 milijuna kuna prihoda od kupovine tuđeg smeća, ali i 4 milijuna kuna rashoda. S obzirom da je most građen novcem iz kredita, da se nije napravilo reciklažno dvorište i nema nikakvih većih investicija, postavljamo pitanje na što je to Eko Moslavina potrošila 4 milijuna kuna u 2015. godini?

Isto tako upozoravamo da se putem računa za smeće prikuplja naknada za sanaciju odlagališta otpada grada Kutine jer je 2009. godine podignut kredit kako bi se uredilo odlagalište otpada grada Kutine. Samo u 2015. godini od građana je prikupljeno oko 1 milijun kuna na ime naknade za sanaciju, dok se istovremeno smanjila rata kredita i iznosila je oko 650.000 kuna za 2015. godinu. Što znači da je prikupljeno oko 350.000 kuna više sredstava samo za 2015. godinu, a ta sredstva moraju biti namjenski potrošena.

HSLS postavlja pitanje gdje je završila ta razlika sredstava s obzirom da prikupljeni novac mora biti isključivo namjenski potrošen za vraćanje navedenog kredita, a on zasigurno nije namjenski potrošen?