ODBAČENA KAZNENA PRIJAVA PROTIV DEVET RADNIKA EKO MOSLAVINE d.o.o.

HSLS ima informaciju da je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku odbacilo kaznenu prijavu trgovačkog društva Eko Moslavina d.o.o. iz studenog 2014. godine protiv devetoro radnika te tvrtke.

Podsjetimo, u studenom 2014. direktor te tvrtke podnio je kaznenu prijavu za kaznena djela po čl.234,stav.2, čl.233,stav.3, čl.291.,stav.1 Kaznenog zakona te su tu informaciju prenijeli neki mediji kao što su web stranice grada Kutine, Večernji list.

Nakon kaznene prijave, policijski službenici su obavili sve obavijesne razgovore te je pribavljena relevantna poslovna dokumentacija od trgovačkog društva Eko Moslavina d.o.o..

Općinsko državno odvjetništvo je nakon što su obavljene sve zakonom propisane radnje odbacilo kaznenu prijavu trgovačkog društva Eko Moslavina d.o.o.

Podsjetimo da su tada u 2014-toj bivša direktorica te tvrtke i poslovođa dobili otkaze ugovora o radu zbog kaznene prijave, jer je direktor tog društva smatrao da su imali zajedničku odgovornost kao tada rukovodeći kadar tvrtke, dok preostalih sedam radnika te tvrtke koji su isto kazneno prijavljeni nisu dobili otkaze te i dalje rade u toj tvrtki.

HSLS se pita zašto su bivša direktorica te tvrtke Adrijana Cvrtila i poslovođa dobili otkaz 2014.-te godine?

HSLS smatra da je bivšim radnicima te tvrtke nanesena ogromna medijska šteta jer su im narušeni ugled, čast i dostojanstvo te pravo na osobni i obiteljski mir te ogromna materijalna šteta zbog otkazivanja ugovora o radu tijekom 2014-te godine.

Podsjetimo se priopćenja direktora koje je objavljeno na gradskim stranicama;

http://www.kutina.hr/Portals/0/2014_Online_Vijesti/11/AB/Eko%20Moslavina%20-%20priopcenje%20za%20medije%20-%207%20studenog%202014.pdf

HSLS smatra da bi gradske stranice trebale objaviti ovu informaciju kako bi se ispravila medijska nepravda prema otpuštenim radnicima.

HSLS smatra da je direktor Eko Moslavine svojim postupcima nanio ogromnu štetu tvrtki te da za to mora preuzeti odgovornost.

Podsjetimo i da je protiv direktora te tvrtke nedavno podignuta Optužnica za kazneno djelo zlostavljanja na radu.

HSLS stoga traži od Skupštine te tvrtke da hitno smjeni direktora zbog štete koju je nanio radnicima i tvrtki Eko Moslavina d.o.o.