HRVATSKA SOCIJALNO LIBERALNA STRANKA
Ogranak Kutina
Kutina, 19. siječanj 2016. godine

 
ODGOVOR HSLS-a NA PRIOPĆENJE SDP-a

HSLS Kutina, ogorčen je politikanskim i zlonamjernim priopćenjem kutinskog SDP-a, objavljenog na gradskom portalu Kutina.hr u kojem se politički obračunava s ravnateljicom dječjeg vrtića u Kutini, a oporbu, te izrijekom i HSLS proziva za davanje podrške nepotizmu.

Zadnja politička stranka i opcija u Kutini koja se može smatrati pozvanom da govori o nepotizmu je upravo SDP. Sasvim je jasno, nedvosmisleno i očito, kako iza svih zapošljavanja u javnom sektoru u Kutini, a koja imaju političku pozadinu, od lipnja 2013. do danas stoji upravo gradonačelnik i dio osoba iz izvršne vlasti.
SDP svojim priopćenjem kao da živi u alternativnoj stvarnosti i nekoj drugoj dimenziji, jer baš na dan objave njihova priopćenja dogodio se slučaj čistog namještanja posla osobi putem politike, a što je bilo i javno najavljeno.

HSLS ne tolerira ni primisao o političkom zapošljavanju, ima nulti prag tolerancije prema pogodovanju i zloporabi položaja i ovlasti u ovom sazivu i to znaju i naši članovi i javnost. Onaj tko ulazi u našu stranku za razliku od SDP-a, a smatra da će na taj način dobiti posao „preko reda“ i političkim putem, pogriješio je vrata.

No gradonačelnik Kutine i njegovi istomišljenici, nepotizam, čini se smatraju svojim pravom i ne libe se vršiti pritiske i zapošljavati ljude od Eko Moslavine, Komunalnih servisa, do gradske uprave i javnih ustanova, čak i kada se njihova nakana otkrije i javno obznani.

Broj ljudi izravno zaposlenih političkim putem i zagovorom gradonačelnika i njegovih suradnika broji se desecima i desecima i taj se broj povećava iz mjeseca u mjesec. Zapošljavanjem bez potrebe, bez stručnosti, političkim putem čini se izravna šteta ustanovama i tvrtkama, jer se narušava financijska dobit tvrtki i šteti gradskom proračunu, a posljedice su dugoročne i štetne po cijeli grad.

O načinu na koji se izravno namještaju poslovi političkim odlukama i pritiskom gradonačelnika i njegovih ljudi, kreiranjem novih radnih mjesta u tvrtkama i ustanovama kako bi se zaposlili stranački članovi iz redova vladajuće SDP-HNS koalicije, HSLS upozorava i kroz rad u gradskom vijeću i pojedinačno već dvije godine.

Kreatori nepotizma i pogodovanja, stvaranja dubokih podjela među stanovništvom i tvorci općeg nereda u Kutini, toliko su postali bahati, da imaju obraza javno moralizirati o neprimjerenim radnjama koje upravo i samo oni čine.
Za razliku od nesuvislih tvrdnji koje prezentira kutinski SDP i gradonačelnik, lažnih optužbi i podmetanja, HSLS može u svakom trenutku navesti, kao i stotine naših sugrađana, imenom i prezimenom osobe iz političkog kruga vladajućih stranaka, simpatizere vladajuće opcije i one vezane rodbinski, a koje su zaposlene zadnje dvije godine u javnim ustanovama i više nego očito, političkim putem.

O najnovijim događajima u Kutini HSLS će se javno očitati ne samo ovim priopćenjem, već i istupom kroz tiskovnu konferenciju, te pojačanim javnim i političkim radom, kako bi se zaustavilo dalje djelovanje na štetu grada od strane vladajuće koalicije i gradonačelnika, rasvjetili događaji i afere koje potresaju Kutinu, a tražiti ćemo i da se gradonačelnik javno očituje o silnim sumnjama u njegov rad, a koje ne dolaze samo iz redova oporbe, već sve većeg broja građana Kutine, koje ova vlast očito smatra nebitnima i neukima.

 
Predsjednik HSLS-a Kutina:
Davor Kljakić, mag. ing. traff.