DIREKTOR EKO MOSLAVINE U SVOM PISMU UZ NEISTINE, POKAZUJE IZRAVNO UPLITANJE U POLITIKU

 

 

 

Vezano uz “pismo” direktora Eko Moslavine, Slavka Sokola, HSLS-u, gospodin je bez ikakvog demantija samo ponovo pokušao s političkim pritiskom, nepremijerenim riječnikom i uz ogromnu dozu arogancije skrenuti pozornost sa sasvim jasnih i argumentranih razloga zbog kojih tražimo njegovu smjenu s čela te javne tvrtke.

Posebno se ovog puta osvrćemo na namjerno izrečenu neistinu, koju gospodin Sokol pokušava “progurati” u javnosti, a koja je identična onoj što nam dolazi i od gradonačelnika A.Rudića (SDP).

 

Protiv direktora Eko Moslavine d.o.o. je podignuta optužnica i NE RADI SE O PRIVATNOM SPORU, kako to namjerno pokušavaju prikazati i direktor i gradonačelnik u namjeri da obmanu gradsku javnost.

Protiv gospodina Slavka Sokola, optužnicu je temljem kaznene prijave i sukladno njoj provedene istrage podignulo Državno odjvetništvo u Sisku, a ne privatna osoba.

 

Slavko Sokol, bi trebao znati, a dobro nam je poznato da je toga svjestan, kao i gradonačelnik Kutine, da se protiv njega vodi postupak za kazneno djelo zlostavljanja na radu, a po podignutoj optužnici ODO Sisak, a ne privatne osobe. Dakle javno se uporno pokušava plasirati čista neistina.

 

Nadalje, neka direktor Sokol, objasni javnosti, kako je to moguće da se,  po njemu i gradonačelniku Rudiću  vodi “privatni spor”, ako je nedvojbeno utvrđeno da to nije istina? Slavko Sokol u svom pismu između ostalog navodi kako je “činjenica” da je protiv njega podignuta optužnica po kaznenom zakonu čl. 133. st.1. (zlostavljanje na radnom mjestu), kako dakle onda on kao direktor Eko Moslavine u svojstvu PRAVNE OSOBE, može odgovovarati za zlostavljanje na radu kao PRIVATNA OSOBA?

 

U svom pismu također, Slavko Sokol jasno daje naslutiti kako on sebe stavlja u politički kontekst, a što HSLS, odavno tvrdi da je ovdje slučaj, te komentira javno i proziva oporbene stranke i HSLS za događaje na sjednicama gradskoga viječa i slično?

 

Ovo je slučaj bez presedana, gdje javno, politički direktor jedne javne tvrtke, proziva političku stranku i njenog predsjednika, te iznosi političke stavove identične vladajućima putem “pisma”, omalovažava stranku i njenog čelnika, te prijeti institucijama, a istvoremeno ne negira i ne demantira niti jedan jedini razlog naveden u zahtjevu HSLS-a za njegovu ostavku.

 

HSLS i ovim jasno želi kazati, kako je Zahtjev za smjenu Slavka Sokola s mjesta direktora Eko Moslavine d.o.o, utemeljen, argumentiran, a uz sve navedene argumente u Zahtjevu, pojavljuju se i novi razlozi smjene na vrhu tog poduzeća!

( O njima ćemo obavijestiti javnost na vrijeme, čim se razmotri naš Zahtjev).

 

Politički obojeni istupi Slavka Sokola, te izravno uplitanje u lokalnu politiku otkrivaju političku pozadinu dolaska njega osobno na čelo tvrtke, te ulogu koja je posve drugačija od one koju bi kao direktor tvrtke trebao obnašati, te njegovom aktivnom sudjelovanju u sve izvjesnijim političkom djelovanju u okviru trenutne vladajuće koalicije u Kutini.