Na samom kraju ove turbulentne 2016. godine, HSLS vas želi u nekoliko crtica podsjetiti na svoju ulogu u društvenom i političkom životu grada Kutine.

Kao socijalno osvjetljiva stranka, borili smo se za subvencioniraje udžbenika za sve osnovnoškolce u gradu, no taj su prijedlog svaki puta odbila SDP-ova vlast i gradonačelnik iz redova te stranke.

Kroz politički angažman ukazivali smo na netransparentan rad lokalnih vlasti, skrivanje podataka o načinu korištenja javnog novca, te medijsku blokadu i zloporabu javnih medija u dnevnopolitičke svrhe od strane gradskih vlasti.

No članice i članovi HSLS-a, kao i simpatizeri sudjelovali su tijekom cijele 2016. godine u humanitarnim akcijama, pomagali sugrađane, organizirali druženja i zajednički  radili na stvaranju uvjeta za bolju Kutinu nakon izbora sljedeće godine.

Da je zajedništvo koje HSLS tako jasno definira i promovira važno i može polučiti uspjeh pokazalo se na prošlim izborima za VMO-e, gdje je HSLS ostvario odlične rezultate, te je druga po izbornim reuzltatima stranka u gradu, ispred vladajućeg SDP-a, koji je doživio težak poraz.

Dokaz je to, ne samo rada naših članova, već sve većeg povejerenja građana Kutine u program i poštene namjere HSLS-a, kao stranke u našem gradu.

HSLS-ovi članovi i simpatizeri posjetili su Vukovar grad heroj ne politizirajući taj posjet poput vladajućih. HSLS Kutina tražio je od SDP-ova  gradonačelnika da prestane s poigravanjem građanima i smanjenjem kvalitete života, što je učinio između ostalog i gašenjem javne rasvjete u prigradskim naseljima.

Uštede su moguće na desetke drugih načina i HSLS je jasno ukazivao, gdje, kako i na koji način to ostvariti, no samodovoljna lokalna vlast je nastavila svoju lošu politiku, koja je Kutinu gurnula tijekom zadnje skoro četiri godine u moralnu, društvenu i gospodarsku krizu.

Ova godina koja je pri samom kraju, označava ujedno i ulazak u novu, predizbornu 2017-tu, u kojoj HSLS želi poručiti svim građanima, da su političke promjene potrebne i od vitalnog su značaja za budućnost Kutine.

Sadašnja vlast i gradonačelnik, pokazali su se lošima, provodili su politiku podjela, sukoba i nepotizma, te potrošili četiri godine na devastaciji Kutine, a posljedično izazvali i val iseljavanja naših sugrađana. Takva vlast ne smije nastaviti sa svojim kontinuitetom neodgovornog ponašanja i potrebne su nove snage i novi ljudi, a HSLS je već pokazao kako zajedno s partnerima nudi Kutini izlazak iz mračnog razdoblja koje je za Kutinu počelo u lipnju 2013-te.

Sa željom da vam svima sljedeća, 2017-ta godina donese više nade, uspjeha, novih postignuća i zdravlja, HSLS se oprašta od teške i mnogima mučne 2016-te godine.