Njemačka, Turska, Poljska, Italija, Bugarska, Srbija, Filipini, Slovenija… ovo su samo neke destinacije i države koje je u svojim putovanjima posjetio gradonačelnik Kutine Andrija Rudić (SDP) zadnje četiri godine. Neke od navedenih zemalja, gradonačelnik je posjetio u više navrata.

Na neka putovanja odlazio je sam, a na neka u pratnji svojih suradnika, pročelnica, direktorice RA Mrav i drugih.

HSLS Kutina želi znati i smatra kako javnost treba i ima pravo znati, gdje je sve putovao, kutinski gradonačelnik, koliko je to točno novca stajalo porezne obveznike, ali i kakva je konkretna korist postignuta za Grad Kutinu, njene građane, gospodarstvo tim putovanjima.

Na ova pitanja Andrija Rudić, gradonačelnik Kutine, jasno do sada nije odgovorio. Posebno nas „bode“ u oči i posljednje tajanstveno putovanje gradonačelnika, gdje je jednostavno otišao na više dana na nepoznato odredište, spekulira se u Poljsku, te nije dao nikakve infromacje, gdje je putovao u kakvom svojstvu, službeno, privatno, ukoliko službeno s kojim ciljem, koliko je taj put koštao i slično.

HSLS upozorava javnost da ovakvo netransparentno ponašanje prvog čovjeka jednog grada, u praksi u Kutini nikada ranije nismo imali prilike vidjeti.

HSLS će inzistirati da se javnosti na uvid dostave informacije o troškovima, razlozima, te rezultatima desetaka putovanja kutinskog SDP-ova gradonačelnika, kao i objašnjenje, zbog čega se krije informacija gdje je, u kojem svojstvu i s kakvom svrhom gradonačelnik bio više dana početkom mjeseca veljače.

Ekonomska i društvena situacija u gradu, problemi koji muče građane i društvo, mišljenja je HSLS Kutina, nikako nisu vrijeme nekontroliranog trošenja javnog novca i resursa, na silna putovanja kojima se ne zna ni cilj, ni svrha, a nisu poznati ni troškovi po porezne obveznike.