HSLS Kutina već je ranije upozoravao na rastrošnost kutinskog gradonačenika u više navrata, no nije na odmet da se javnost još jednom podsjeti jedne činjenice koja nas sve bode u oči.

Kutinski je gradonačelnik u posljednje dvije godine dva puta prekoračio iznos predviđene stavke za reprezentaciju, ili kako se to kaže „probio“ je za to namjenjenu stavku.
Ono što je vidljivo kako je tijekom 2015. godine, stavka za reprezentaciju iznosila 100 tisuća kuna, no gradonačelnik je potrošio 150 tisuća, dakle za trećinu više od onoga što predviđeno.

Prošle 2016. godine ponovo ista situacija, stavka za reprezentaciju bila je povećana i sada iznosila 150 tisuća kuna, no gradonačelniku ni to izgleda nije bilo dovoljno pa je potrošio 200 tisuća kuna, opet 50 tisuća kuna javnog novca više od onoga što je za tu svrhu bilo namjenjeno.

HSLS Kutina također želi svojim sugrađanima skrenuti i pozornost na činjenicu da je višak potrošenog novca za reprezentaciju vješto ozakonjen kroz rebalans u Gradskom vijeću, gdje je stavka izmjenjena retroaktivno pred sam kraj prošle godine, u prosincu.

U ovakvim gospodarskim uvijetima i krizi, HSLS smatra poteze i rastročnost gradonačelnika Andrije Rudića neprihvatljivim i neodgovornim, te politički nemoralnim načinom upravljanja javnim novcem.

Posebice ukoliko znamo da se sredstva reprezentacije koriste za hranu i piće, bankete i putovanja, u nekim iznimnim slučajevima i za treće namjene, no većinom za gore navedenu svrhu. Očigledno je da gradonačelniku Kutine i današnjoj gradskoj vlasti nije dovoljno ni 100, ni 150 tisuća, a bojimo se neće biti dovoljno ni 200 tisuća kuna za reprezentaciju ukoliko se nekim čudom zadrže na vlasti.

Ovo je prema socijalno ugroženim građanima, prema javnom novcu, prema potrebitima zaista bahato i neodgovorno ponašanje i HSLS na to već treći put upozorava kutinsku javnost.