Nakon što je direktor Eko Moslavine podnio kaznene prijave 2014 – te godine protiv devet djelatnika Eko Moslavine, poduzeća u vlasništvu Grada Kutine, a među kojima je i bivša direktorica Adrijana Cvrtila, čelnici oporbenih stranaka u Kutini stali su još 2014 – te u njenu obranu: Adrijana Cvrtila, rečeno je, na meti je otkad je odbila potpisati sumnjivi ugovor s Eko Gardenom, za kojega se zalagao gradonačelnik Kutine.

Nakon više od dvije godine, Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu protiv bivše direktorice i ostalih radnika, a paralelno je podignuta i potvrđena optužnica protiv direktora Eko Moslavine za kazneno djelo zlostavljanja na radu.

Kazneni postupak je u tijeku.

HSLS je od početka ukazivao na nezakonitosti u otkazima ugovora o radu Branku i Daliboru Oreščaninu te Adrijani Cvrtili, što se pokazalo točnim, jer su i Dalibor i Adrijana dobili radne sporove protiv Eko Moslavine te ih se mora vratiti na njihova radna mjesta, no direktor Eko Moslavine ne želi postupiti po sudskoj presudi, točnije izruguje se presudi i zakonima RH.

HSLS se protivi takvom postupanju od strane direktora jer smatra takav način nezakonitim i nemoralnim.

Pitamo gradonačelnika Kutine tko će preuzeti odgovornost za materijalnu i moralnu štetu koju je počinio direktor prema Eko Moslavini i radnicima?

Isto tako zanima nas čijim će se novcem platiti nastala šteta koja je počinjena bivšim radnicima?

HSLS već  dvije godine upozorava javnost da direktor Eko Moslavine krši zakone RH.

HSLS također upozorava javnost da  je direktor Eko Moslavine zapunio naše odlagalište otpada sa otpadom iz drugih gradova, kako bi tvrtka pozitivno poslovala, jer su “apetiti” sve veći s obzirom na činjenicu da je u tvrtku zaposleno oko 25 osoba od 2014-te godine.

Ponovno javno tražimo od Skupštine i Nadzornog odbora tvrtke Eko Moslavina da smjene direktora Eko Moslavine te objasne javnosti što se to događa u najkontroverznijoj tvrtki u Kutini.