REAKCIJA NA PISMO GRADONAČELNIKA KUTINE MINISTRU ZDRAVLJA

 

 

Da se nismo uvjerili ne bismo mogli vjerovati, gradonačelnik Kutine ponovo se drznuo pisati, ovoga puta novom ministru zdravlja, o slučaju kutinske Hitne pomoći. Drugi tim hitne pomoći, koji je njegov prethodnik uz suglasnost, ne samo gradskog vijeća, već i građana Kutine, bez problema plaćao, a čije je plaćanje sadašnji SDP-ov gradonačelnik 2015. godine prekinuo i doveo u opasnost živote građana Kutine.

 

HSLS Kutina ukazao je na ovaj problem i podnio amandman u vrijednosti 300.000 kuna za rad drugog tima hitne pomoći kako građani ne bi bili zakinuti, a što su Andrija Rudić i njegovi vijećnici glatko izignorirali.

 

Zašto gradonačelnik Kutine iz redova SDP-a nije pisao tijekom vladavine svojih stranačkih i koalicijskih ministara istima? Zašto nije pisao Vargi, ili prethodnom ministru zdravlja Ostojiću?

 

Nevjerojatno je kako gradonačelnik Kutine sebi daje za pravo manipulirati ne samo građanima Kutine, već si pridaje važnost i izigrava brigu za zdravlje građana, a sam je JEDINI KRIVAC što drugi tim hitne pomoći ne funkcionira, a mogao je i funkcionirao je i prije njega.

Jedini uzročnik pada standarda građana, pa i onog zdrvastvenog je kutinski gradonačelnik i njegova vlast, koja se već tri godine bavi političkim kadroviranjem, a ne brigom za građane Kutine.

 

HSLS, kao socijalno odgovorna stranka ogorčena je i zaprepaštena gradonačelnikovim obmanama i manipuliranjem javnosti.

Imamo saznanje iz Županije da grad Kutina do sada za ovu godinu nije uplatio niti kune za povećani zdravstveni strandard.

Gdje je više kraj ovakvog nesuvislog i neodgovornog ponašanja jednog gradskog čelnika, koji uporno svoj nerad i greške, pokušava prebaciti na nekoga trećeg i to čini od kada je zasjeo u fotelju prvog čovjeka Kutine?

 

Još jednom napominjemo, kako je problem drugog tima hitne pomoći u Kutini, prije dolaska SDP-a i gradonačelnika Rudića na vlast u Kutini, lokalna zajednica, putem političkih odluka premostila, dok je Andrija Rudić, te odluke poništio, te doveo u opasnost zdravlje i živote građana, a novac presumjerio u nekakve svoje svrhe, a sada ima obraza pisati ministru i tražiti i zahtjevati pomoć, dok svom ministru tijekom tri godine mandata ništa nije pisao ni tražio?

HSLS smatra kako je taj podatak i više nego dovoljan da građani mogu sagledati svu sramotu današnje gradske politike i način funkcioniranja gradonačelnika Kutine.

 

Tri godine gradski čelnik i SDP-HNS koalicija vode građane u pad standarda, pa i onog zdravstvenog, na vlasti je njihova politička opcija, a sada nakon te tri godine gradonačelnik bahato piše ministru, nakon promjene vlasti. Vjerujemo kako nitko nije tako naivan, da više povjeruje u dobre, namjere gradonačelnika Kutine, radi se tek o pokušaju političkog izbjegavanja odgovornosti i prebacivanju krivice za nerad dug tri godine… sada kada se fotelje i stolice građene na obmanama i lažima ljuljaju, a lokalni izbori bliže.

 

Dok je gospodin Davor Žmegač bio gradonačelnik, novaca za drugi tim hitne pomoći je bilo, a od 2015. godine gradonačelnik Andrija Rudić je svojom odlukom prestao plaćati za drugi tim hitne pomoći.

 

HSLS je davnih dana ukazivao na ovaj problem i to ONDA KADA JE ISTI gradonačelnik lagano mogao riješiti, no tada je očito vodio brigu o nekim drugim prioritetima, a među njima nikako nije bila opća korist građana i zdravlje svih nas!!!!