REAKCIJE NA DOGAĐAJE U VRTIĆU, TOČNIJE PRORAČUNSKU STAVKU
GRADONAČELNIČE GDJE JE NOVAC??

U pismu ravnateljice dječjeg vrtića u Kutini Jasne Borovnjak, kao i njenog istupa na tiskovnoj konferenciji oporbenih stranaka, jasno je i nedvosmisleno vidljivo nedopustivo ponašanje gradonačelnika Kutine, te poticanje nepotizma.
No ono na što HSLS želi posebno skrenuti pažnju jest i tvrdnja kako je gradonačelnik zabranio korištenje stavke u iznosu od cca 355 tisuća kuna koja je odlukom gradskog vijeća i samog gradonačelnika namjenjena za potrebe vrtića. Taj novac kako se čini ne postoji?
Prisjetimo se, HSLS je na 21. sjednici gradskoga vijeća grada Kutine zajedno s nezavisnim vijećnicima Borićem i Pranićem, kroz amandman tražio da se sredstva koja je gradonačelnik želio dati TZG Kutina i RA Mrav, prenamjene i daju vrtiću. Gradonačelnik je taj amandman prvo odbio od HSLS-a i nezavisnih vijećnika, a onda je isti takav amandman sam gradonačelnik predložio KAO SVOJ KAKO BI MU PROŠAO REBALANS PRORAČUNA.
Međutim iz pisma, a koje je na tiskovnoj Jasna Borovnjak i potvrdila, gradonačelnik Kutine je napomenuo da tog novca za svrhu za koju je namijenjen nema, što je vidljivo u dijelu pisma Jasne Borovnjak kojeg citiramo:
“ Na drugom rebalansu proračuna za 2015. godinu izglasani su amandmani, a jedan od njih je bio 355.000,00 kn za opremu vrtića. U vrlo kratkom roku izradila sam troškovnike za opremanje te proslijedila e-mailom predsjedniku Upravnog vijeća, gradonačelniku i voditelju riznice. Više puta sam, osobno ili zajedno sa predsjednikom Upravnog vijeća poticala razgovor o tome, a gradonačelnik je odgovorio da tih novaca nema. Iz kojeg razloga su ta sredstva ugrađena u proračun? Koliko sam upoznata taj amandman je bio jedan od razloga izglasavanja rebalansa….”
Ovo je zaista smatra HSLS, i više od indicije, kako gradonačelnik, ne samo da se bavi političkim pritiscima i nepotizmom, već je doslovno izigrao odluke gradskoga vijeća grada Kutine, te manipulira gradskim vijećem, novcem poreznih obveznika i obmanjuje javnost.
Ukoliko su ove tvrdnje točne, a ne nalazimo za sada nikakav argument, niti dokaz koji ne ide u prilog ovoj tvrdnji, onda gradonačelnik smjesta treba javnosti kazati, gdje je novac s te stavke koji je donešen rebalansom, odnosno gdje je 355.000 kuna i zašto je želio zabraniti korištenje stavke, zakonskim putem i uz podršku gradskoga vijeća preusmjeren u gradski vrtić za točno određene potrebe?
GRADONAČELNIČE GDJE JE NOVAC?GDJE JE NOVAC - 08.01.2015