Povjerenica za informiranje RH, u svom je rješenju poništila je rješenje o žalbi Grada Kutine, radi se o dokumentu koji je još jedan u nizu onih koji potvrđuju ispravnost odluka HSLS-a i naših napora da se rad gradskih vlasti učini transparentnim, a informacije o trošenju javnog novca dostupne između ostaloga i građanima Kutine tijekom vladavine bivšeg gradonačelnika A.Rudića.

HSLS je kao oporbena stranka od lipnja 2013. do lipnja 2017. godine ukazivao na nepravilnosti u radu tadašnje SDP-ovih vlasti, na rastrošnost, ali prije svega na uskraćivanje informacija javnosti, čak i gradskim vijećnicima i predsjednicima klubova oporbenih stranaka.

Nismo se za to borili uzalud, tome svjedoči i najnovije rješenje povjerenice za informiranje, no i neki drugi dokumenti o kojima ćemo uskoro progovoriti u javnosti. HSLS je prošle dvije godine ukazivao na netransparentnost korištenja javnog, proračunskog novca, na brojne indicije o mogućim nepravilnostima pa i nenamjenskom trošenju javnog novca, na moguća počinjenja kaznenih djela i prekršaja od strane SDP-ove, tada vladajuće većine i gradonačelnika A.Rudića.

SDP-ov gradski čelnik, nerijetko nas je i javno šikanirao, te očito onemogućavao da dođemo do informacija o tome kako se troši, na koji način i gdje odlazi novac poreznih obveznika. Mada s velikim vremenskim odmakom, iz ovog rješenja, ali ponavljam i drugih dokumenata sve je više vidljivo kako smo mi,  članovi HSLS-a koji su djelovali u gradskom vijeću, i ja kao predsjednik stranke i tadašnji gradski vijećnik bili u pravu i radili na dobrobit svih građana Kutine.

HSLS će nastaviti tražiti da se javnosti predoči sve ono što je radila bivša gradska vlast s novcem poreznih obveznika, gdje je taj novac odlazio i zahtjevati ćemo da se utvrdi je li bilo kršenja Zakona, a u što smo sve više uvjereni i to od najviših predstavnika bivšeg saziva gradske uprave.

Uvijek smo bili i biti ćemo stranka koja neće dopustiti nikome zloporabu položaja tijekom obnašanja vlasti, nanošenje štete imovini građana i netransparentno trošenje javnog novca, ali ni prikrivanje i stavljanje „pod tepih“  nezakonitih radnji naših prethodnika.

U galeriji slika uz ovaj tekst, možete vidjeti i pročitati sadržaj rješenja POVJERENICE ZA INFORMIRANJE RH, kojim se odbija žalba tadašnje, SDP-ove gradske uprave odnosno gradonačelnika A.Rudića i dozvoljava pristup traženim informacijama.

Pravo je pitanje na koje javnost u Kutini mora dobiti uskoro odgovor, ZBOG ČEGA JE BIVŠI GRADONAČELNIK KUTINE, A ANDRIJA RUDIĆ (SDP), uporno uskraćivao i SPRJEČAVAO pristup informacijama o radu političkih vlasti i načinu trošenja javnog novca?

HSLS Kutina će kao stranka omogućiti da svi naši sugrađani na sva ova pitanja dobiju uskoro odgovore.

Davor Kljakić

Predsjednik HSLS Kutina