RUDIĆEVE BAJKE BOLJE OD ANDERSENOVIH

Vodstvo HSLS-a Kutina bilo je na nedavno održanom zboru građana koje gradonačelnik Kutine naziva „Kutinski razgovori“. Iz gradonačelnikove prezentacije nije nam jasno u kojem on gradu živi, jer mi ne možemo vjerovati da živimo u istom gradu. Gradonačelnik Kutine kao da ne živi u stvarnosti jer je u njegovim pričama stanje u Kutini divno, bajno i krasno. Čovjek priča bajke i to puno bolje nego je radio poznati dječji pisac bajki Hans Christian Andersen.
Gradonačelnik već tri godine obmanjuje kutinsku javnost pričama da je uštedio brda i doline, a Kutina nikada do sada nije imala tako rastrošnu i netransparentnu vlast. U svojim izlaganjima nije ni spomenuo koji su to projekti i investicije napravljene u ove tri skoro tri godine jer ih nema.
Zaboravio je napomenuti kako je građanima koji ionako loše žive i firmama koje posluju u Kutini uzeo tri milijuna kuna povećanjem komunalne naknade za 20 posto, a tim novcem asfaltira svega 500 metara cesta godišnje, dok veliki dio tog novca troši netransparentno. Da bi popravili sve ceste na području grada Kutine ovim tempom trebalo bi proći oko 100 godina.
Grad je zapušten i prljav, po ljeti se ne kose zelene površine jer se štedi, a po zimi se ne čisti snijeg kako bi se trebao čistiti.
Nažalost sve propuste gradonačelnika plaćaju svi građani kroz komunalnu naknadu u koju se godišnje slije oko 17 milijuna kuna, ali se veliki dio toga potroši na druge nepotrebne stavke poput plaća za nepotrebno zapošljene njemu odane ljude, razna putovanja i njegovu promociju.

Gradonačelnik Kutine već dvije godine ne želi dati novce za drugi tim hitne pomoći (koji bi koštao oko 500 tisuća kn), iako smo mi iz HSLS-a tu stavku tražili prilikom donošenja Proračuna grada Kutine.

Isto tako ne želi dati novce za sufinanciranje udžbenika za svu djecu osnovne škole iako je HSLS to izričito tražio.

Gradonačelnik Kutine poriče nepotizam, a sa svojim direktorom zaposlio je samo u Eko Moslavinu 15 svojih uhljeba i tako stvorio za tvrtku nepotreban izdatak za plaće od oko 1.5 milijuna kuna, a istovremeno kupuje smeće od ostalih gradova kako bi tvrtka skupila novac za plaće i zatrpava našu uređenu deponiju, za čije uređenje svaki građanin izdvaja novce.

Gradonačelnik nije spomenuo da je Proračun grada Kutine skoro 100 milijuna kuna, što znači da novaca itekako ima, ali se on ponaša kao da je to njegov osobni bankomat pa troši na razna putovanja, reprezentaciju, svoju osobnu promidžbu i dijeli ostalima po lojalnosti i partijskom ključu.

Od dolaska na vlast gradonačelnika nijedan projekt koji je napravljen nije njegov. Projekti Ulaz u park prirode Lonjsko polje, Sisačka ulica, nogostup u cvjetnoj i ostali su sve projekti prošle vlasti, te ga stoga pitamo gdje su ti njegovi projekti?

Najžalosnije je što redovito obmanjuje građane Kutine, dijeli ih, prijeti i ucjenjuje i uz sve to netransparentno troši novac svih građana Kutine.

HSLS Kutina poručuje gradonačelniku da neće još dugo obmanjivati građane Kutine.