Povodom neistina i objeda objavljenih na gradskom portalu www.kutina.hr, te neistinitih izjava gradonačelnika Kutine, a vezano uz događaje i tijek 23. sjednice gradskoga vijeća grada Kutine, HSLS želi  razjasniti nekoliko stvari cjelokupnom građanstvu.

HSLS podržava plan za plinifikaciju dijela poduzetničke zone, kao i mjere potpora poduzetništvu i nikada se nije izjašnjavao protiv bilo koje mjere aktualnih vlasti usmjerenih u razvoj gospodarstva, zapošljavanje i razvoj infrastrukture. Međutim HSLS je kategorički protiv gradonačelnikovog plana dodatnog izdvajanja proračunskih sredstava u visini 150 tisuća kuna za razvojnu agenciju MRAV, te Turističku zajednicu grada Kutine u visini od 106 tisuća kuna. Ovi izdaci isključivo su posljedica lošeg rada gradonačelnika i navedenih ustanova, odnosno agencije, jer je gradonačelnik kao predsjednik turističkog upravnog vijeća imao uvid u poslovanje TZG-a u proteklom periodu, ali i mogućnost da odbije dostavljeni godišnji plan rada što nije učinio, te je jedini krivac i odgovorna osoba za nastali manjak u poslovanju, te je umjesto odgovornog nastupanja, još tražio dodatno izdvajanje za obje stavke iz gradskoga proračuna.

HSLS nije prepisao nikakav amandman, kao što je to zlonamjerno prezentirao u javnosti gradonačelnik Kutine i time dodatno srušio vlastiti kredibilitet, već se radi, jasno ćemo kazati O DOGOVORU između HSLS-a i kluba vijećnika, s nezavisnim vijećnicima Pranićem i dr. Borićem, zbog toga jer je njihov stav vezan uz tu priču bio identičan stavu HSLS-a. Dapače, nezavisni vijećnici su imali isti prijedlog prenamjene novca kao i HSLS, a to je za sanaciju krovišta vrtića koje treba hitne popravke. Stoga je HSLS dogovorno nastupio praktično s zajedničkim amandmanom kao i nezavisni vijećnici. Odbijanjem amandmana HSLS-a, a prihvaćanjem identičnog, onog nezavisnih vijećnika, gradonačelnik je jasno pokazao na koji način se bavi politiziranjem, političkom trgovinom u osobnom interesu, te političku i ljudsku nedosljednost.

Gradonačelnik i dio vijećnika koji ga podupiru, svojim su postupcima bukvalno zakoračili u, možemo to tako nazvati “zonu političke prostitucije”, ne mareći za dobrobit građana već osobnu korist, svoje političke ciljeve i ambicije. Javno su prezentirali putem gradskim medija sasvim netočnu i fabriciranu informaciju o tome što se uistinu dogodilo na 23. sjednici gradskoga vijeća grada Kutine. Gradonačelnik snosi svaku osobnu, političku, moralnu i pravnu odgovornost za nastalu situaciju u gradu u razvojnoj agenciji MRAV, te Turističkoj zajednici grada Kutine. HSLS i nezavisni vijećnici, te ostali oporbeni vijećnici svojim su glasovanjem spriječili neodgovorno trošenje proračunskog novca i isti usmjerili prema potrebitima, u ovom slučaju za hitnu sanaciju dječjeg vrtića.

Davor Kljakić, predsjednik kluba vijećnika HSLS-a, također jasno poručuje kako je zlonamjerna priča o krivotvorenju diploma pojedinaca unutar javnog sustava, a što se vlast pokušava vezati uz HSLS, čista neistina i političko podmetanje dijela SDP-a Kutina i gradonačelnika Kutine. Davor Kljakić na sjednici vijeća, jasno je i nedvosmisleno zatražio da se imenuje osoba koja je krivotvorila diplomu, te iz koje je stranke, na što gradonačelnik nije želio odgovoriti. Razlog je jasan, HSLS kategorički tvrdi kao stranka, osoba o kojoj gradonačelnik govori u trećem licu, javno ju ne imenujući nije član HSLS-a, niti je ikada bio.

HSLS osuđuje svako nezakonito ponašanje svakog pojedinca, bez obzira na stranačko članstvo, te je stava kako svaka osoba koja počini kazneno, ili krivično djelo, a radi unutar javnog sustava, ili se radi o dužnosniku, treba i mora biti zakonski sankcionirana. Podmetanja od strane SDP-a i aktualnog gradonačelnika tim su licemjernija, jer bi vladajući prvo trebali pomesti ispred vlastitih vrata, budući im u stranci i visokim stranačkim tijelima sjede i osobe višestruko osumnjičene za kaznena djela.