KAKO JE STVARNO ŠTEDIO GRADONAČELNIK KUTINE ANDRIJA RUDIĆ (SDP)

 

Uštede koje vrlo često spominje čelnik kutinske gradske izvršne vlasti, gradonačelnik Andrija Rudić ne postoje, već upravo suprotno, rasipništvo i nekontrolirano trošenje gradskog novca kako mi u HSLS-u tvrdimo.

Kako bismo naše tvrdnje potkrijepili argumentima, danas ćemo vam prezentirati samo jedan maleni dio „štednje“ gradske vlasti i gradonačelnika:

Rashodi za zaposlene u gradskoj upravi i gradskim ustanovama najbolji su primjer, za početak, kako vlast u gradu zapravo iznosi neistine javnosti i kako ušteda i štednje NEMA!

Rashodi su inače, bruto plaće, te ostali rashodi za zasposlene, kao i doprinosi. Ukoliko pažljivo isčitate službenu gradsku dokumentaciju i samo navedene stavke, vrlo brzo ćete doći do egzaktnih podataka o tome kako su tobožnje „uštede“ samo politička demagogija i obmanjivanje javnosti.

Tako koncem 2013 godine stavka vezana uz plaće iznosi:

21.580.014,00 kn

Godinu dana kasnije, 2014. ista stavka je uvećana i iznosi:

22.258.223,00 kn

  1. godine trend rasta rashoda po istoj stavci nastavlja rasti pa tada iznosi:

23.398.987,00kn

To su egzaktni podaci iz dijela izvršenja proračuna.

Plan gradske vlasti pod vodstvom Andrije Rudića (SDP), za tekuću, 2016 godinu iznosi po istoj stavci,

23.950.000,00kn

Porast troškova, izadatak i rashoda samo na plaće iznosi cca 2,3 milijuna kuna! Dakle posve je jasno kako gradonačelnik Kutine i njegova administracija doslovce troši sve više novca, a dokaz je prva stvar koje smo se dotakli,  rashodi vezani uz plaće.

Umjesto da ulaže u grad i investira, čini dobro gradu i građanima, on troši, a ne štedi. Za kraj još ćemo podsjetiti i na druge primjere, dodatno se troši na plaće za novozaposlene u Komunalnim servisima i Eko Moslavini, a prihodi u Eko Moslavini dolaze samo od kupovine tuđeg smeća, a zanimljiva je i stavka koja sadrži troškove reprezentacije gdje su gradonačelnik Kutine i njegova politička vlast tijekom 2015. umjesto namjenjenih 100 tisuća kuna, potrošili gotovo 150 tisuća kuna.

HSLS se pita; kakav je to neobičan način „štednje“? Zar gradonačelnik i njegovi medijski istupi, te prezentacija čiste demagogije, imaju za cilj uvjeriti građane u fikciju koja se njemu osobno dopada? Stvarnost je posve drugačija, NEMA UŠTEDA, VEĆ NAPROTIV, RASTROŠNOST I SVE VEĆI TROŠKOVI FUNKCIONIRANJA DANAŠNJE VLASTI U GRADU.