SUMNJIVI SLUČAJ UVOĐENJA NAPLATE PARKINGA KOD ROBNE KUĆE

 

HSLS izražava duboku zabrinutost i ogorčenje najnovijim primjerom izigravanja predizbornih obećanja i stvaranjem tenzija, eskalacije sukoba, a vezano uz uvođenje naplate parkinga u središtu Kutine kod Robne kuće.

Naime oko cijelog slučaja postoji niz nejasnoća. Kako privatna tvrtka Lonia d.d. može uvesti jednostrano naplatu parkinga na zemljištu koje je po svemu sudeći predmet pravnog spora? Na koji način tehnički ta tvrtka ili neka druga mogu provesti naplatu? Koja je uloga u svemu gradske tvrtke Komunalni servisi Kutina?

No u prvi plan treba svakako staviti i činjenicu da je jedna od najčešće spominjanih predizbornih neistina i obećanja današnje gradske vlasti bila i ona o „djelomičnom ukidanju naplate parkinga u stambenim zonama“. Najglasniji je u takvim obećanjima bio današnji profesionalni zamjenik gradonačelnika Damir Petravić.

Nakon tri godine jasno je da je sve bio samo trik, namjenjen dobivanju glasova, niti je naplata ukinuta, niti smanjena, niti skraćeno vrijeme naplate, a jučerašnjim potezom građanima je doslovno vlast pokazala da to nije ni namjeravala napraviti, već se doslovno ruga svima.

HSLS je stava kako se u Kutini stvaraju sve veće nezadovoljstvo i podjele među građanstvom, a politika mješa u sve, pa i sudske sporove, uvlačeći, po onome što vidimo u medijima i gradske tvrtke u pravne sukobe fizičkih osoba.

Iza načina na koji je uvedena naplata parkinga, prema pisanju gradskih medija, od strane trgovačke tvrtke, a označavanje i vjerojatno tehničku podršku će dati gradska tvrtka KSK, krije se nesnalaženje i bahatost gradskih vlasti i gradonačelnika, čiji su potezi sve netransparentniji i sumnjiviji.

Građani su ogorčeni najnovijim zbivanjima, a sukobi iz pravnog okruženja između gospodina Dubravka Koheka, te tvrtke i Lonia d.d., odnosno vlasnika iste, preneseni u javnost i medije. Ovakvi potezi i sudjelovanje gradske politike i tvrtki u takvim situacijama, primjer su političkog amaterizma, kakav nikada prije nismo mogli vidjeti u našem gradu.