HSLS Kutina želi skrenuti pozornost na jedan detalj vezan uz predizbornu kampanju aktualnog gradonačelnika i kutinskog SDP-a, nezavisne liste te kandidata za gradonačelnika Kutine J.M. Radi se o očitom preslikavanju programskih ciljeva i inicijativa HSLS-a, a koje su redovito tijekom 4 godine mandata odbijane.

Prije svega ideja o suvencijama udžbenika za sve osnovnoškolce, HSLS-ova inicijativa više puta pretočena i u amandmane koje smo podnijeli na prijedlog Proračuna grada Kutine u posljednje tri godine, a redovito odbijena od strane vladajuće većine predvođene SDP-om i nezavisnih vijećnika sada upravo gradonačelnik i ti nezavisni, kao i mnogi drugi prezentiraju u svojoj predizbornoj kampanji i medijima.

Nakon četiri godine lošeg vođenja Kutine i stvaranja velikih problema unutar sustava, SDP sada pokušava tuđe ideje prezentirati kao svoje, a posebno gradonačelnik, nezavisni i zamjenik gradonačelnika J.M. Pitamo se, što se radilo četiri godine i zašto su svi korisni prijedlozi i amandmani oporbe, naravno i HSLS-a, bili višestruko odbijeni, a sada se u predizborne svrhe upravo oni koji su odbili pomoći subvencije udžbenika i olakšati život djeci i roditeljima, sada „kite tuđim perjem“.

Iz ovakvog ponašanja vladajućih, HSLS Kutina isčitava bezidejnost, politikantski pristup i posvemašnji nerad i nesposobnost današnje izvršne političke vlasti, koja nije u stanju čak ni osmisliti vlastite programe i ciljeve, već koristi one oporbe, čime jasno daje do znanja da su naši prijedlozi bili konstruktivni i usmjereni prema boljitku građana Kutine.

Četiri godine mandata potrošeno je na propale projekte, razna pripremanja projekata, politička zapošljavanja i sramotnu degradaciju institucije Gradskog vijeća, da bi se sada od strane vladajućih putem medija stvarao privid nekakvog rada i to uz korištenje tuđih ideja i projekata.

Svima koji koriste našu ideju besplatnih udženika za svu djecu osnovnih škola u gradu Kutini želimo poručiti: Gospodo kako vas nije sram tu ideju sada staviti u svoje programe jer dok ste mogli pomoći zadnje tri godine svim roditeljima osnovnoškolaca u Kutini onda ste tu ideju na Gradskom vijeću redovito odbijali jer je niste predložili vi, smetalo vam je što je to predložio HSLS koji stvarno brine o potrebama građana Kutine.