HSLS Kutina danas je ponovno pokazao da razmišlja o svim našim građanima, pomogavši roditeljima koji nisu u mogućnosti da svojoj djeci osiguraju sve potrebne bilježnice i školski pribor za novu školsku godinu. Ispred robne kuće u Kutini vrijedni članovi našeg ogranka dijelili su roditeljima i njihovim školarcima stvari potrebne za pohađanje nastave. Odaziv je bio popriličan, što samo pokazuje da nažalost ima sve više ljudikojima je pomoć zaista potrebna.

Zato nas još više ljuti bezosjećajnost gradonačelnika i vladajućih, kao i nezavisnih vijećnika koji nisu htjeli da se kupnja udžbenika sufinancira sa 50 % novcem iz gradskog proračuna grada Kutine, što je predložio HSLS, te da se na taj način pomogne roditeljima svih osnovnoškolaca u Kutini. S druge strane za časopis gradonačelnika nazvan „Kutina – naš grad“ i raznorazna nepotrebna putovanja gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i pročelnika uvijek se nađe novaca.

Stoga smatramo da kada se to sve uzme u obzir, svakako mora biti i novaca za sufinanciranje udžbenika za našu djecu. Isto tako puno gradova i općina bilo je u stanju osigurati potpuno besplatne udžbenike za svoje učenike, dok je Kutina i ovaj puta podbacila na tom polju zahvaljujući nerazumijevanju i ne brigi gradonačelnika grada Kutine i njegovih vladajućih vijećnika.

Ovim putem željeli bi se zahvaliti svim članovima HSLS-a Kutina, kao i svim ostalim donatorima, koji su odvojili vlastita sredstva za ovaj plemeniti čin. Radom na terenu uvidjeli smo da postoje velike potrebe za pomoć roditeljima u nabavi školskog pribora, radi čega smo odlučili da ćemo u budućnosti nastojati napraviti još bolju akciju i tako još više pomoći našim sugrađanima.

I na kraju, obzirom da u ponedjeljak počinje nova školska godina, HSLS Kutina želi svim učenicima i nastavnicima sretnu i uspješnu školsku godinu, s napomenom da dok djeca u školi stječu nova znanja, mi ćemo marljivo raditi kako bi svima pružili bolje uvjete za odrastanje u voljenom gradu Kutini.