27 godina u Kutini djelujemo kao stranka koja umjesto podjela i osobnih interesa radi na boljitku Kutine. Kao jedna od prvih stranka osnovanih na području našeg grada, HSLS je oduvijek okupljao domoljube, ljude s vizijom pravednog i razvijenog društva svih građana. Nismo se djelili prema ideološkim predznacima, stranačkoj pripadnosti, osobnim uvjerenjima, već smo tražili one s najboljim idejama, promicali one koji su težili izgradnji našeg grada po mjeri čovjeka.

Od turbulentnih 90-tih, kada je zemlja bila napadnuta, pa do danas, HSLS-ovi članovi gradili su, a ne rušili, tražili rješenja, a ne greške, nismo bili robovi osobnih interesa, a Kutinu smo učinili modernim europskim gradom.

Na žalost Kutina je danas u krizi, ne samo gospodarskoj, već i krizi duha. HSLS je snaga koja se i dalje, kao na početku bori protiv nepravde i svih loših pojava u društvu i zato smo napadani sa svih strana, no iza nas je sudjelovanje u izvršnoj vlasti iza koje su ostale nove prometnice, škole, objekti, gradski trg, tržnica, kolodvor odnosno sve ono što danas čini vizuru moderne Kutine, zajedno s vama, dragi naši sugrađani, gradili smo i mi.

Možda nas neki zovu mali, no to su oni koji su osobno nespremni raditi za opću dobrobit. Možda nas vređaju, napadaju i javno blate, no to je zbog osobnih neuspjeha, neznanja i zlih namjera. HSLS je bio i ostao temelj kutinske javne, društvene i političke scene u kojoj nema mjesta mržnji, podjelama i negativnim pojavama u politici, za nas je čovjek ispred politike, bio i ostao, Kutina ispred osobnih, parcijalnih interesa, bila i sada je.

To su naše reference, naš način rada i zato smo ovdje, još uvijek s Vama, našim sugrađanima i 27 godina od slavnih i teških dana kada smo stvarali svi skupa našu državu.

Pred nama je vrijeme, promjena, novog ciklusa izgradnje porušenog povjerenja u politiku, u sustav i pravdu, pred nama je novih 27 godina u kojima ćemo tražiti od svakog svog člana i svih građana, da Kutina ponovo postane grad po mjeri čovjeka, sretno mjesto za ostanak i život, a ne okruženje iz kojega se iseljava i bježi, zbog loše i sebične politike današnje vlasti.

Mi vjerujemo u vas, vjerujte i mi nama, na istoj smo strani.

VIDIMO SE NA OBILJEŽAVANJU 27 GODINA OD OSNUTKA HSLS-A KUTINA 17. OŽUJKA