U ponedjeljak 09.09.2019. počinje nova školska godina za sve učenike. Kako smo i najavljivali Vlada Republike Hrvatske financirala je udžbenike za svu osnovnoškolsku djecu na razini Republike Hrvatske, a HSLS Kutina želi sve građane podsjetiti o nastavku subvencioniranja naših učenika, osnovnoškolaca u Kutini.

Na ovaj način želimo jasno dati do znanja da Vladinu mjeru financiranja udžbenika želimo u Kutini i dodatno iskoristiti kako bismo našim građanima olakšali troškove školovanja djece.

Smatramo ovo ujedno i pozitivnom demografskom mjerom, koja je konkretan znak pozitivnih kretanja u odnosu na ranije negativne trendove.

Na inicijativu HSLS-a, u dogovoru s koalicijskim partnerima, u Proračunu Grada Kutine osiguran je iznos od 1,3 milijuna kuna za provođenje ove mjere. Učenici od 1-4 razreda dobili su vaučer u iznosu od 450 kn, a učenici od 5-8 razreda vaučer u iznosu od 750 kn za kupnju radnih bilježnica i školskog pribora.

Ovim sufinanciranjem nastavljamo pomagati svim roditeljima svih osnovnoškolaca u Kutini kako smo i obećali u predizbornom programu.

Naši građani koji su ujedno roditelji osnovnoškolske djece pozdravljaju ovu mjeru Grada Kutine jer im dodatno na financijski način olakšava pripremu za novu školsku godinu.

I na kraju, obzirom da u ponedjeljak počinje nova školska godina, HSLS Kutina želi svim učenicima, roditeljima i nastavnicima sretnu i uspješnu novu školsku godinu, s napomenom da dok djeca u školi stječu nova znanja, mi ćemo marljivo raditi kako bi svima pružili bolje uvjete za odrastanje u voljenom gradu Kutini.