Danas se s tugom i ponosom sjećamo herojske obrane i naposljetku pada Grada Vukovara. Vukovar je simbol otpora zlu koje se sručilo na Domovinu početkom 90-tih godina prošlog stoljeća u velikosrpskoj agresiji.

Vukovar je svjedočanstvo patnje, herojstva, te ujedno i početak kraja neprijatelja čiji je krvavi pir doslovno sledio tadašnju Europu i svijet.

Danas odajemo počast i sjećamo se poginulih vukovaraca i branitelja herojskog grada od kojih su dvojica i naši sugrađani, kutinčani.

VUKOVAR NIKADA NE SMIJEMO ZABORAVITI, JER ŽRTVA VUKOVARA NAS SVE OBVEZUJE GRADITI BOLJU HRVATSKU ZA SLJEDEĆE GENERACIJE I NE DOPUSTITI DA SE ONO ŠTO SE DOGODILO U VUKOVARU IKADA VIŠE PONOVI!

HSLS Kutina, svi naši  članovi i simpatizeri ovim putem izražavaju duboki pijetet, naklon i tugu i ponos Vukovaru i njegovim braniteljima, građanima, te sućut obiteljima svih poginulih i nestalih u obrani Grada Vukovara, Škabrnje i svih drugih hrvatskih gradova i mjesta koji su doživjeli strašnu sudbinu, razaranja i zločine od strane srpskog agresora u Domovinskom ratu.